Holografik teknoloji girişimi CY Vision, Vestel Ventures ve Intel Capital’den yatırım aldı

CY Vision, teknoloji girişimlerine yatırım yapan Vestel Ventures ve Intel Capital‘den 7 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı. Türk kökenli bir şirket olan CY Vision, Hakan UreyOrkun Oğuz ve Dr. Göksen Yaralıoğlu tarafından kuruldu.

CY Vision patent korumalı holografik görüntüleme teknolojisi kullanarak Sanal ve Artırılmış Gerçeklik konularında geniş yelpazeli çözümler üreten ilk şirket olma konumunda. Holografik teknolojiyle ilgili bu yaklaşım CY Vision mühendisleri ve bilimcileri tarafından tüm AR/VR kullanıcılarına daha tatminkar bir tecrübe yaşatmak için oluşturuldu.

CY Vision’un kurucusu Hakan Gürey; Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca görüntü işleme teknolojileri üzerine çalışmalarda bulunmuş ve aynı zamanda da Optics – MEMS üzerine yaptıklarıyla da dünya çapında tanınmış bir profesör olarak kayıtlara geçti. Holografi, görüntü teknolojileri üzerine çalışmalarına 2012 ylında başlamış ve 2016’da üniversite laboratuvarında CY Vision’ı bir yan ürün olarak ortaya çıkarmıştır.

CY Vision’ın kurucu ortaklarından Orkan Oğuz “Bu yatırımı teknolojimizi daha da geliştirmek için kullanacağız; bugün görsel rahatlık ile ilgili olarak AR/VR’deki en büyük zorluklardan birini çözecek ve önümüzdeki yıllarda işletmeler ve tüketiciler için AR/VR’ın uyarlanmasını hızlandırmaya yardımcı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Intel’in kıdemli başkan yardımcısı ve Intep Capital’in de başkanı olan Wendell Brooks ise “Intel’de sanal ve güçlendirilmiş realitenin, insan-bilgisayar etkileşimini yeniden tanımlama, yaşama, çalışma ve oyun biçimimizi değiştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. CY Vision’ın holografik teknolojisi, daha geniş bir ekosistemin geliştirilmesinde hayati bir rol oynamak için büyük bir potansiyele sahiptir.” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler