Twitter, küçük işletmeler için 99 dolara aylık abonelik reklam modelini duyurdu

Twitter, üçüncü çeyrek kazanç raporunda, küçük işletmeler için yeni ve kendi kendine hizmet sunan bir reklam aboneliği test ettiğini açıkladı. “Twitter Promote Mode” olarak bilinen bu hizmet, günümüzde küçük işletmelerin ve kişisel markaların, Twitter hesaplarını aylık 99 dolar gibi bir fiyatla otomatik hale getirerek reklam kampanyalarını daha rahat yürütmelerini sağlamak amacıyla bugün resmi olarak başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde bu modelin detaylarını duyurmuştuk. Twitter Promote Mode, aktif edildiği andan itibaren kullanıcının tweetlerini otomatik olarak yeni sisteme uygun bir şekilde yükseltmeye başlıyor. Twitter, bu sistemle birlikte kullanıcıların kendi reklamlarını oluşturmalarına veya bir reklam kampanyası başlatmalarına gerek kalmadan, otomasyon sistem sayesinde harcanan çabayı ve zamanı azaltmayı hedefliyor.

Üstelik yeni program sayesinde reklama dönüştürülen tüm tweetler eski sistemdeki gibi “Promoted Tweet” olarak gözüküyor. Bu da demek oluyor ki tüm bu tweetlerin yanında bizlere reklam olduğunu bildiren küçük rozetler ile karşılaşacağız.

Aradaki en büyük farklardan birisi ise yeni sistemin işletmelere, olağan akışlarını bozmadan profillerine uygun ve alışılmış paylaşımlarına devam etme olanağı sağlıyor olması.

Tüm bunlara ek olarak elbette her zamanki gibi otomasyonlara olan güveni sorgulatan birkaç risk de var.

Birincisi sistem hangi tweetlerin veya ne tarz paylaşımların öne çıkacağı konusunda bir talep toplamıyor, sistemde şimdilik sadece açma ve kapama butonları bulunmakta. Ayrıca ilk aşamada sadece beş farklı ilgi alanı veya lokasyon seçmemiz mümkün. Bu da klasik ve alışılagelmiş reklam modeline karşın çok daha düşük bir hedefleme yapılmasına sebep oluyor.

Siz de Twitter’ın bu yeni özelliğine erişmek için uygulamanın soldaki menüsünden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Yeni sistem ayrıca eş zamanlı veri analitiklerini de içeriyor, bu nedenle aboneler öne çıkarılan tweet’lerin etkilerini takip edebiliyorlar. Mobil cihazlar için optimize edilmiş gösterge tablosu sayesinde, Twitter Promote Mode, hem organik erişim hem de öne çıkarılan erişim olmak üzere, bir kullanıcının geçerli dönemdeki tweet’lerini veya hesaplarını kaç kişinin gördüğünü görüntüleyebilmemize olanak sağlıyor. Aboneler ayrıca kazandıkları takipçiler, profil ziyaretleri ve bireysel tweet’lerin performanslarını izleyebiliyorlar.

Twitter, abonelerin bu programla birlikte göreceği kazanımlar hakkında herhangi bir garanti vermiyor; bu kazanımların seçimleri hedefleme, hesap türü ve tweet’lerin sıklığı gibi konulara bağlı olacağını belirtiyor.

Ancak şirket, SSS bölümünde hesapların ortalama 30.000 ek kişiye ulaşacağını ve her ay 30 takipçiyi ekleyeceğini söylüyor.

Twitter Promote Mode bugün itibari ile Amerika ve İngiltere için beta sürümü ile birlikte kullanıma sunuldu. Twitter’ın önümüzdeki günlerde Çin ve Avrupa ile birlikte Türk kullanıcılar için de sistemi aktifleştirmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler