Markalar ile Influencer’ları bir araya getiren Influanza, BIC Angels’tan 290 bin TL yatırım aldı

Influanza, sosyal medya influencer’ları ile onların içeriklerine sponsor olmak isteyen markaları ve dijital pazarlama uzmanlarını buluşturan online bir pazar yeridir. Instagram, YouTube, Twitter, Facebook ve blog’larda özgün bir içerik üretenler ile kendi ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyenlerin ortak buluştuğu bir noktadır.

2016 Eylül ayında Selçuk Kızıltuğ ve Ali Demirci tarafından kurulan Influanza, BIC Angels tarafından yürütülen BIC101 hızlandırma programı ile 60 bin TL tohum yatırım aldı ve programdan mezun oldu. Haziran 2017 ayında Berlin’de Influanza Marketing Services GmbH resmi adıyla şirket kuruldu. Aldığımız bilgilere göre de yine BIC Angels’tan, follow up niteliğinde 290 bin TL’lik bir yatırım daha aldı. Böylelikle 350 bin TL’lik toplamış oldu.

Bu yatırımla beraber; Joachim Behrendt, Ali Çebi, Emre Narin, Mehmet Onarcan, Ralf Rıfat Ruso, Tuğra Gönden, Ergün Kış, Rıfat Nasi ve Çiçek Uçakan Yetiş girişimin yatırımcıları arasına girdi.

“Influanza aldığı bu yatırımı, kullanıcı deneyimi için büyük bir ölçüde ürün geliştirme ve pazarlamada kullanacak.”

Influanza’ya üye olmak her zaman ücretsizdir ve herhangi bir bağlayıcı sözleşme yapılmaz. Influanza üyeleri, sürekli yeni iş birlikleri gerçekleştirerek hem kişisel büyümelerini hem de gelirlerini artırırlar.

Influanza’da markalar; yaş, cinsiyet, lokasyon ve kategori hedeflemeleri ile platform üzerinden kampanya oluşturur. Kampanya detaylarında proje sahipleri kendilerinden, ürün veya servislerinden ve kampanyalarındaki hedeflerinden bahsederler. Kampanya ile ilgilenen üyeler bütçe beklentileri ve paylaşım hakkında ön bilgilendirme ile tekliflerini iletirler. Kampanya sahibi bu teklifleri inceleyebilir, reddedebilir,  kabul edebilir ve detaylar hakkında konuşmaya başlayabilir. Kampanya sahipleri sadece içeriği onayladıklarında ödeme yaparlar.

Şu an için web uygulaması olarak hizmet veriliyor. Ekim sonu ile yeni versiyonunu yayına aldı ve 2018’in Ocak ayına kadar iOS ve Android uygulamalarınu da duyurmayı planlıyor.

Yeni yatırımları paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler