LinkedIn, iş arayanlar için dünyanın en çok aranan 10 girişimini derledi

Linkedin ekibi, geçtiğimiz Perşembe günü dünya çapında iş arayan binlerce kişi için en çok aranan 50 girişimi derlediği bir liste yayınladı ve liste kelimenin tam anlamıyla sürprizlerle doluydu.

Listenin ilk sürprizi geçtiğimiz yıl yaşadığı çöküşe ve istifalara rağmen Uber’in birinci sırada yer alması oldu. Şirket o günlerden bu yana yeni CEO’sunu seçti ve çalışmalara başladı, çalışmalar sonuç vermiş olacak ki iş arayanlar arasında en çok değer verilen şirket Uber oldu.

Ancak hepsi bu kadar da değil. Liste, adını hiç duymadığımız bahis şirketlerini içeriyor, öyle ki bazıları ilk 10’a girmeyi bile başarmış. Belirtmek gerekirse girişimlerin hepsi Silikon Vadisinde de değil.

25.000 işletmeyi analiz ederek işe başlayan ve CB Insights ile birlikte çalışarak bu derlemeye imza atan Linkedin ekibinin kıstaslarından kısaca bahsetmek gerekirse;

  • Personel sayısındaki artış,
  • Şirketin LinkedIn sayfasındaki takipçi sayısı,
  • İnsanların şirket çalışanlarının sayfalarına ne sıklıkla baktığı,
  • Ve en önemlisi de, şirketin diğer üst şirketlerden ne kadar kaçak avlanma yaptığı araştırmada en çok önem verilen noktalar oldu.

İşte bu girişimlerin neler yaptıkları ve nerede oldukları hakkında kısaca bilgiler.

10. Convoy

Convoy, kamyon ve denizcilik endüstrisi için yazılım çözümleri sunan Seattle merkezli bir  girişim.

9. Houzz

Houzz, dekorasyon, tasarım ve peyzaj fikirleriyle ev sahiplerine yardımcı olan ve ev sahiplerinin profesyonellerle eşleşmesini sağlayan Palo Alto merkezli bir kuruluş.

8. Dropbox

Dropbox, San Francisco’da kurulmuş çeşitli bulut çözümleri sunan dünyanın en popüler bulut depolama servisi.

7. Rubrik

Rubrik, yedek depolama alanları için yenilikçi alternatifler sunan ve anlık kurtarmalar amacıyla bulutta veri depolamanın farklı bir yolunu sunan Kaliforniya merkezli bir Palo Alto girişimi.

6. NIO

NIO, elektrikli araçlar üreten Şanghay merkezli bir Çin firmasıdır.

Şirket Cisco’nun ünlü eski yöneticisi Padmasree Warrior’un Amerika CEO’su olmasıyla birlikte büyük sükse yaptı.

5. Slack

Slack, ekibiniz ile tıpkı bir sosyal ağda olduğu gibi iletişim kurmanızı ve bilgi paylaşımı yapmanızı sağlayan bir servistir.

Girişim, Yahoo tarafından satın alınan Flickr’un da kurucularından Stewart Butterfield tarafından kuruldu.

4. Lyft

Lyft, yolculuk paylaşımı kavramına öncülük eden San Francisco merkezli bir girişim.

3. WeWork

WeWork, küçük ofislerle birlikte yeni kurulmuş girişimler için paylaşımlı ofis alanı sunan, New York merkezli bir gayrimenkul kuruluşudur.

WeWork bugüne kadar 9.9 milyar dolarlık yatırım ile adından sıkça söz ettirdi ve 20 milyar doları aşkın bir değerlemeye ulaştı.

2. Airbnb

Airbnb, insanların odalarını İnternet üzerinden yolculara kiralamasına olanak sağlayan San Francisco merkezli bir girişim.

1. Uber

Uber, taksilere alternatif olarak yayına çıkmış ve siyah lüks araçları şoförleriyle birlikte sipariş etmenizi sağlayan San Francisco merkezli bir hizmet girişimidir.

Şirket 2017 yılının başlarında CEO Travis Kalanick’in istifasına kadar ulaşan çöküş skandalı ile birlikte çok büyük değer kaybına uğramıştı.

Ancak Uber, ulaşım sektörünü tepeden tırnağa değiştiren bir girişim olma özelliğini taşıyor ve alışkanlıklarımızı baştan yazıyor. Ayrıca ekip, son dönemde verdikleri etkili kararlar sayesinde yarattıkları konsepti başarı ile uygulamaya devam ediyor.

Güncel İçerikler