Workey: İsrail çıkışlı kariyer geliştirme ve işe alım platformu

CEO’luğunu Ben Reuveni’nin yaptığı İsrail çıkışlı kariyer geliştirme ve işe alım platformu Workey yayınlandı.

iOS aplikasyonu olarak sunulan proje “İş Alımı için Tinder” olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar üye olduktan sonra chatbox aracağıyla sorulara cevap veriyor. Yapay zeka kullanılan sistem kullanıcaların cevaplarına göre onlara en uygun şirketleri ve pozisyonları sunuyor. Hem iş arayan hem işe alan taraflar birbirlerini beğenirlerse görüşme süreci başlayabiliyor.

Workey
Workey

“Yazılımcı olarak sürdürdüğüm kariyerimde kendime “Kariyerimin nereye gitmesini istiyorum?’ diye sorup duruyordum. Workey’in diğer kurucularıyla birlikte insanların bu sorudan ne kadar nefret ettiklerini farkettik ve Workey’i kurmaya karar verdik” diyen kurucu Reuveni, Workey’in yapay zeka kullanarak kullanıcıların kariyer geçmişlerine ve isteklerine göre çok fazla iş önerisi çıkartabileceklerini de belirtiyor.

Workey’in şuan WeWork, Dell, EMC, Oracle ve Yahoo gibi şirketler de dahil olmak üzere 300’ün üzerinde şirketle anlaşması bulunuyor. Girişim şimdilik başarılı eşleşmeler üzerinden para alıyor fakat ileride üyelik sistemi modelini denemek istiyorlar.

Güncel İçerikler