Otsimo’da Aile ve Çocuk bölümü artık tek uygulamada sunulacak

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan mobil platform Otsimo, Otsimo Aile ve Otsimo Çocuk‘u birleştirdiği uygulamasını çıkardı.

Otsimo‘nun Çocuk bölümü içinde otizmliler için kanıtlanmış bir eğitim methodu olan Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) tekniği uygulanarak geliştirilen oyunlar bulunuyor. Uygulama sayesinde çocuklar için en doğru oyunları açmak ve onları eğitmek oldukça kolay.

Uygulamada 50 oyun var

Otsimo’da, otizmli çocukların temel kavramları öğrenebilmesi ve iletişim becerilerini geliştirebilmeleri için alanında uzman kişiler tarafından yaratılmış 12’si ücretsiz olmak üzere toplam 50 oyun mevcut ve her ay iki yeni oyun daha eklenmesi planlaniyor. Türkiye’de sadece Otsimo tarafından hazırlanan, en önemli ve en etkili uygulama ise konuşamayan otizmli bireylerin iletişimi için hazırlanmış Otsimo AAC.

Otsimo’nun Aile bölümünde ise kullanıcılar çocuklarının gelişimi hakkında bütün bilgilere erişebilirken, oyun katalogundan çocuklarının oynayabileceği oyunları seçebiliyorlar. Aile bölümüne aynı uygulama içinden sadece ailelerin geçebileceği şifreli yöntemle geçilebilirken; bu bölümden karneler ve istatistiklere, uzaktan kontrole ve eğitimi optimize etmeye kadar birçok ayar yapılabiliyor.

Aileler, Otsimo Aile üstünden çocuğunun karnesini ve uygulama hakkındaki en yeni bilgileri alabiliyor, “Eğitim” bölümünden özel olarak oluşturulmuş evde otizm eğitimi hakkında bilgilere ulaşıyor, “Oyunlar” bölümünden yeni oyunlar ekleyebiliyor ve var olan oyunların ayarlarını yapabiliyor, “Ayarlar” bölümünden ise uygulamalar hakkındaki bütün ayarlara ve bilgilere ulaşabiliyorlar.

Güncel İçerikler