Otsimo, çocuk mobil oyun firması Sago Mini iş birliği ile 40 milyondan fazla çocuğa ulaşacak

Çocuklar için özel eğitim uygulamaları geliştiren ve kurulduğu günden beri yarım milyondan fazla özel çocuğun eğitimi için inovatif teknolojiler geliştiren yerli girişim Otsimo, Otsimo Kanada'nın en büyük oyuncak şirketinden Spin Master'a bağlı olan, dünyanın en büyük çocuk oyunu şirketi Sago Mini ile bir ortaklık kurdu.

Yerli girişim Otsimo, Kanada’nın en büyük oyuncak şirketinden Spin Master’a bağlı olan, dünyanın en büyük çocuk oyunu şirketi Sago Mini ile bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği kapsamında tüm gelişimsel düzeydeki çocuklara konuşma ve telaffuz öğretmek üzere tasarlanan ilk uygulama Sago Mini First Words, 40 milyondan fazla çocuğa ulaşacak.

Özel çocuklara özel çözümler üreten mobil platform Otsimo ile oyun alanında dünya çapında onlarca ödül kazanmasıyla bilinen Sago Mini, konuşma terapisi ihtiyacı olan veya konuşmaya yönelik destek arayan çocuklara özel olarak, çocuk psikologları ve konuşma uzmanlarıyla birlikte tasarladıkları Sago Mini First Words uygulamasını kullanıcılara sundu.

Otsimo ve Sago Mini tarafından hayata geçirilen ilk uygulama olan Sago Mini First Words, nörotipik ve nöroçeşitliliği olan tüm çocukların rahatlıkla kullanabileceği, video ve akran modelleme yöntemleri kullanılarak geliştirildi. Çocukların ilgisini çekecek, aynı zamanda iletişim becerilerini geliştirecek fırsatlar ve sürprizlerle dolu olan App, konuşmayı öğretirken olumlu pekiştiricilerle de öğrenilen kelime ve seslerin kalıcı olmasını sağlıyor.

App Store’dan indirilebilen ve İngilizce olan uygulamanın farklı dillerdeki versiyonları ise 2023 yılında yayınlanacak.

“Daha çok güzel işler çıkaracağız”

Otsimo’nun CEO’su Zafer Elcik, “Hem Otsimo hem de Sago Mini ekibi gerçekleştirdiğimiz bu ortaklıktan dolayı çok mutlu. Yıllardır içinde bulunduğum özel eğitim sektöründe dünya çapında yaptığı oyunlarla bilinen bir şirketle çok daha güzel işler çıkaracağımızdan eminim. Uygulamamız, konuşma güçlüğü çeksin çekmesin her çocuk için erken aşamada konuşmayı ve yeni kelimeleri öğrenmeyi geliştirici bir uygulama. Video modelleme özelliği kullanarak geliştirdiğimiz uygulamamız tamamiyle bilimsel yöntemler kullanarak hazırlandı.

Video modelleme yönetimi, geleneksel konuşma terapisinde konuşma terapistlerince kullanılan, etkisi birçok çalışmayla kanıtlanmış en efektif yöntemlerden bir tanesi. İşe yaramasının en büyük sebeplerinden biri de aslında bu yöntemin, bizim dili öğrendiğimiz doğal yolu bir nevi taklit etmesi. Çocuklar uygulama sayesinde ekranda akranlarını görüp onları taklit ederek dil öğrenimlerini pekiştirebiliyor. Uygulamamızda bu yöntemi kullanma şeklimiz oldukça interaktif olduğu için çocuklar ekstra bir pekiştirme yapma şansı elde ediyor. Gör, yap, pekiştir akışıyla birlikte konuşmayı öğreniyor, aynı zamanda kelime dağarcığını geliştiriyor ve gerçek hayattan örneklerle de bağlamı kavrıyor. Tüm bunları yaparken de kendilerini görme şansları oluyor” dedi.

Güncel İçerikler