Otizmli çocuklar için uygulama geliştiren Otsimo, 2 milyon TL yatırım aldı

Sizlerle geçtiğimiz yıl içerisinde girişimin hikayesini paylaştığımız, otizmli çocuklar için uygulama geliştiren Otsimo, son zamanlarda yatırımlarıyla dikkat çeken şirket Teknasyon, Galata Business Angels, Growth Circuit ve Ünlü Yatırım 2 milyon TL yatırım aldı.

Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2019 ödülünü alan ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri olan Teknasyon, özel çocuklar için mobil terapi çözümleri geliştiren, eğitim ve iletişim becerilerini geliştirebilmelerini esas alan Otsimo’ya yatırım yaptı.

Teknasyon Yazılım, Otsimo’nun yatırımcılarından biri olarak, farklı dallarda gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Otsimo sayesinde, otizmli çocuklar temel kavramları öğrenebilecekleri ve iletişim becerilerini geliştirebilecekleri eğitici oyunlara ulaşırken, aileleri ise yapay zekâya dayalı kontrol imkânıyla çocuklarının gelişimlerini daha rahat takip edebiliyor.

Dünya çapında geliştirdiği uygulamaların yanı sıra, son zamanlarda yaptıkları yatırımlarla da adını sıkça duymaya alıştığımız Teknasyon Yazılım’ın kurucu ortağı Burak Sağlık, bu anlamlı yatırımı şu sözlerle değerlendirdi: “Teknasyon olarak Otsimo’ya 210 bin dolarlık yatırım yaptık. Genç girişimcileri ve sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye önem veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de özellikle globale açılma potansiyeli olan startuplara yatırımlarımızı ve desteğimizi devam ettirmeyi planlıyoruz.”

Otizmli çocukların eğitimine odaklanan Otsimo, Otizm Farkındalık Ayı olan Nisan 2018’de, dokuz ülkede Apple’ın “Öne Çıkanlar” listesinde yer alırken Google Play tarafından 2018’in “En İyi Sosyal Etki Uygulaması” kategorisine aday gösterildi.

Tam 167 farklı ülkede kullanıcılarıyla buluşan Otsimo, 2019 yılında Türkiye’de gerçekleştirdiği “İçimdeki Hazine” projesiyle dikkat çekmişti. Türkiye’deki tüm otizmli çocuklara hak ettiği eğitimi vermeyi amaçlayan İçimdeki Hazine Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim sınıfları açmış, öğrenci ve öğretmenlere bu programlarda kullanmaları için çeşitli materyaller dağıtmıştı.

Otsimo’nun kurucu ortağı Hasan Zafer Elcik ise Teknasyon ile olan bu birliktelik için “Otizmli çocuklara eğitim ulaştırma hayalimizde yanımızda olan bütün yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu yatırım turuyla beraber Türkiye’de ulaştığımız başarıyı tüm Dünya’ya yaymayı hedefliyoruz. Özel eğitimi erişilebilir kılmak ve çok daha fazla çocuğun hayatını değiştirmek adına bizim için çok önemli ve büyük bir adım.” ifadelerini kullandı.

Güncel İçerikler