Airbnb, ilk ev-otel hibridini Florida’da açmaya hazırlanıyor

Airbnb, bünyesinde yer alan ev sahibi ve konuk sayısını arttırmaya devam ederken ve tabii ki otel endüstrisini de çılgına çevirmeye devam ediyor. Ancak bina sahipleri, girişim ekibi ve kullanıcıları ile aynı coşkuyu paylaşmıyor.

Ama Airbnb ekibinin konukları ve ev sahiplerini aynı noktada toplayabilmek için yeni bir projesi daha var gibi gözüküyor.

Ekip, geliştirme bürosu Newgard Development Group ile birlikte, Florida’da 324 daireli ve Airbnb adıyla anılacak bir yerleşke inşa edebilmek için büyük bir işbirliği yapmaya karar verdi. İlk binası “Niido” olarak adlandırılacak projede ev sahiplerinin odalarını veya evlerini yılın 180 günü platform üzerinden kiraya vermesi hedefleniyor.

Ayrıca yeni binalardaki evlerde kalacak konuklar otel benzeri bir sistemden de yararlanma şansı bulacaklar. Yeni projede konuklara check-in, oda servisi, bagaj temini ve günlük temizlik gibi hizmetlerin de sunulması planlanıyor.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde açılması planlanan yerleşkenin paylaşımlı ev sektörüne büyük bir ivme kazandıracağını hiç kuşkusuz söyleyebiliriz. Aynı zamanda Airbnb’nin imza attığı bu ilk proje, birçok şirkete çıkış noktası sağlayarak yeni bir pazar yaratma şansına sahip.

Gelişmelerin nelere yol açacağını ve sürecin nasıl ilerleyeceğini paylaşmaya devam edecek ve bekleyip göreceğiz…

Güncel İçerikler