Diffusion Capital Partners, güneş kremi etken madde teknolojisi MicNo’ya yatırım yaptı

Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı tarafından geliştirilen, güneş kremlerinin yeni bir parçacık teknolojisi ile üretimine imkân tanıyan MicNo, Diffusion Capital Partners’tan yatırım almayı başardı. Değerleme ve miktarla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin ilk teknoloji transferi yatırım sermayesi fonlarından olan Diffusion Capital Partners yatırım ortaklarından Altan Küçükçınar ile ENTEKNO A.Ş. adına Prof. Dr. Ender Suvacı ve Oktay Uysal yatırım sözleşmesini imzaladılar.

Güneş Kremi Üretiminde Devrim

Yatırımın ardından üretim aşamasına geçirilecek olan MicNo teknolojisi, güneş kremlerinin kullanımında yaşanan pek çok soruna çözüm getiriyor. Etkin UV koruma etkisi ile diğer güneş kremlerine göre daha yüksek koruma sağlarken transparan özelliği ile cilt üzerinde kalıntı görüntüsünün oluşmasını engelliyor. Ayrıca yüksek yüzey alan örtücülüğünden dolayı kullanım miktarı az olduğu için ekonomik bir ürün olarak göze çarpıyor.

MicNo tüm bunların yanı sıra diğer güneş kremleri üretiminde kullanılan nano malzemelerin toksik özelliğinden ve deriden penetre etme olasılığından kaynaklanan sağlık ve güvenlik sorununa da çözüm getiriyor. Daha fazla hücre canlılığı sağlayarak nano kremlerin toksik özelliklerini minimize ediyor.

Hem insanlığa hem de çevreye dost inovatif bir nanopartikül teknolojisi olarak MicNo toz teknolojisi başta kozmetik sektöründe kullanılacak. Teknolojinin aynı zamanda elektronik, tıp, su arıtma vb. pek çok alanda kullanılabileceği belirtiliyor.

Güncel İçerikler