Çinli turistlerin mobil ödeme uygulaması Alipay, Finlandiya ve İsveç’te hizmete giriyor

Dünyanın en büyük eticaret şirketlerinden olan Alibaba, çinli turistlerin alışık oldukları ödeme sistemi olan Alipay‘i, bir çok ülkede yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu seferki adres: Finlandiya ve İsveç.

Alibaba, mobil ödeme servisi Alipay ile çinli turistlerin sürekli ziyaret ettiği ülkelerde daha öncesinde yayınlanmıştı. Bu uygulama ile kendi turistleri kolay ve hızlı bir şekilde ödeme yapabiliyorlar. İskandinav ülkelerine Çinli turistlerin kullanımı için götürüldüğü açıklaması yapıldı.

Alipay Finlandiya ve İsveç ile, ayrıca satıcıların mobil ödeme uygulaması ile ödeme kabul etmelerine de olanak sağlayacak olan Scandinavian Tourist Board ile mutabakat yaptı.

Alibaba, Finlandiya’nın ticaret, turizm ve yatırımlarla ilgilenen devlet kuruluşu Finpro ile bir anlaşma imzaladı. İsveç’te ise Swedish Trade Federation ile bu uygulamaların kullanılması için anlaşma sağlandı.

Alibaba bu açılmayı hangi ülkelerle sürdüreceği konusunda henüz açıklama yapmadı ancak bürokratik engeller olmadığı sürece dünyanın her noktasında olmayı hedeflediklerini düşünüyoruz.

Güncel İçerikler