Chobani yoğurt kurucusu Hamdi Ulukaya ‘Yaşayan En Büyük 100 İş Dehası’ arasına girdi

Sizlere geçtiğimiz aylarda girişimcilik programını duyurduğumuz ADB’nin en büyük yoğurt markası Chobani yoğurt kurucusu ve CEO’su Türk İş İnsanı Hamdi Ulukaya, Forbes Dergisi tarafından ‘Yaşayan En Büyük İş Dehaları‘ listesinde gösterildi.

Chobani markası geçtiğimiz günlerde dünyayı değiştiren 50 şirketten biri olmuştu. Chobani’nin dünyayı değiştiren 50 şirket arasında yer almasına gerekçe olarak şirketin ve Hamdi Ulukaya’nın tüm tehditlere göğüs gererek mültecileri istihdam etmesi, Türkiye’de yürütülen girişimci destek programı ve şirket hisselerinin çalışanlarla paylaşılması gösterildi.

Bu listede Chobani’nin yanı sıra IBM, Apple, Ikea, Airbnb ve Vodafone gibi dev markalar bulunuyor.

Forbes Dergisi 100 iş insanının en etkili görüşlerini bir araya getiren Hamdi Ulukaya’nın da şu sözlerine yer verdi: “Mevlana, sen yürümeye başlayınca yol kendiliğinden görünür demiş. Ben Chobani’yi kurmaya giriştiğimde, ne daha önce bir şirket yönetmiştim ne de ortada bir iş planım vardı. Gözüme fabrikanın eskimiş duvarları takıldı; bu duvarların fena halde boyanmaya ihtiyacı vardı ve bu kolaylıkla halledilebilecek bir sorundu. Ben de gidip biraz boya aldım ve ilk beş çalışanımızla beraber kolları sıvayıp işe giriştik. Bu, benim o güne kadar aldığım ilk ve en iyi karardı. Harekete geçmenin, bir eylemde bulunmanın sihirli bir tarafı var; insana düşünmenin, yeni fikirler geliştirmenin kapısını açıyor ve bir ilerleme kaydettiğinizi hissettiriyor. Bu yüzden, oturup beklemeyin, yürümeye başlayın, merak etmeyin yol kendiliğinden görünür.”

Bir Türk İş İnsanı olan Hamdi Ulukaya’yı biz de tebrik ediyoruz.

Güncel İçerikler