Hamdi Ulukaya, yetiştirmek üzere Girişimci Adayların ve Startup’ların başvurularını bekliyor

Hamdi Ulukaya, en çok özdeşleştiği kavram olan girişimciliği Türkiye’de yaygınlaştırmak için yeni bir program başlatıyor. Amacı, Türkiye’nin her yerinden girişimci adayı yetiştirmek ve her sektörden var olan startuplara dünyanın kapılarını açmak istiyor.

Son başvuru: 30 Nisan 2017

Programlara Girişimci Adayı Destek Programı ve Startup Destek Programı’na başvurmak için: chobanifoodincubator.com/turkey

Program I: Girişimci Adayı Destek Programı

Türkiye’nin her yerinden, her alanda girişim hayalleri olan ve bu hayalleri hayata geçirmek için yola çıkmaya hazır 24 genci, Girişimci Adayı Destek Programı’na başvurmaya davet ediyor.

Programın başlangıç bölümü olan Istanbul Boot Camp I esnasında, her bir girişimci adayına kendilerini bir yıl boyunca takip edecek, alanında Amerika’da başarılı girişimler ortaya koymuş bir mentor atanacak.

Amerika programı süresince katılımcılar Chobani’de uygulamalı çalıştaylara, New York Üniversitesi’nde seminerlere katılacak, çeşitli şirket, startup ve hızlandırma merkezlerine planlı ziyaretler gerçekleştirecekler.

Amerika programı bitiminde her bir girişimci adayı ile girişim hedeflerinin yer aldığı ölçülebilir bir iyi niyet sözleşmesi yapılacak ve Istanbul Boot Camp II’de bu hedeflere ne derece ulaşıldığı gözden geçirilecek.

Bu programa kabul almak için bir girişime başlamış olma zorunluluğu yoktur. T.C. Vatandaşı ve 18 yaşın üstünde olmak şartı aranmaktadır. Yabancı dil şartı aranmamaktadır. Girişimci adayları için yapılan tüm giderler karşılıksızdır.

Program II: Startup Destek Programı

Türkiye’de herhangi bir ticari ürün ya da hizmeti pazara çıkartmış ve bu girişimi dünya pazarına taşıma hayali kuran 6 şirketi, Startup Destek Programı’na başvurmaya davet ediyoruz.

Startup Destek Programı’na katılan şirketlere Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde kendileri için ayrılan özel alanda şirketlerini geliştirme olanağı sunulacak.

Katılımcılar hem Chobani’nin hem de çalıştıkları sektörün Amerika’da yerleşik üst düzey yöneticileriyle (pazarlama, satış, finans, hukuk, IK gibi) görüşme fırsatı bulacak. Amerika programı bitiminde düzenlenecek Demo Day’de katılımcılar, mentor ve yatırımcılardan oluşan bir gruba, startupları hakkında bir sunum yapacak.

Program başlangıcında her bir startup için belirlenen hedeflere ne derece ulaşıldığı İstanbul Boot Camp II’de değerlendirilecek.

Programa her şirketten 2 kişi katılabilir. T.C. Vatandaşı ve 18 yaşın üstünde olmak şartı aranmaktadır. Yabancı dil şartı aranmamaktadır. Startuplar için yapılan tüm giderler karşılıksızdır.

Takvim

  • 30 Nisan | Son başvuru tarihi – 1. adım
  • 2 Mayıs – 16 Mayıs | Başvuru dönemi – 2. adım
  • 17 Mayıs | Kazananlar açıklanıyor
  • 17 Mayıs – 24 Mayıs | Pasaport başvuruları
  • 17 Mayıs – 15 Haziran | Vize işlemleri
  • 28 Haziran – 1 Temmuz | İstanbul Boot Camp I
  • 2 Temmuz – 23 Temmuz | Amerika Programı
  • Ocak 2018 | İstanbul Boot Camp II

Peki sizi bu programlarda neler bekliyor?

Mentorluk Desteği

Bir yıl boyunca, tüm program katılımcılarına başta Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya olmak üzere sektör liderleri tarafından mentorluk sağlanacak ve her katılımcıya bir mentor atanacak.

Chobani Kuluçka Merkezi

Türkiye’den gelen şirketler için özel olarak hazırlanan program kapsamında, Chobani Food Incubator ev sahipliğinde New York’ta 3 haftalık uygulamaya yönelik seminerler ve şirket ziyaretleri gerçekleştirilecek.

NYU Gelişim Seminerleri

New York Üniversitesi’nde, Profesör Selçuk Şirin yönetiminde profesyonel gelişim seminerleri ile günlük kültürel ve sanatsal etkinliklere katılım gerçekleştirilecek.

Norwich Ziyareti

Chobani’nin kurulduğu New York eyaletinin kuzeyinde yer alan üretim tesisine gidilerek şirketin dünden bugüne geçirdiği evreleri ve uyguladığı yenilikleri yerinde görme fırsatı bulunacak.

Boston Ziyareti

İki gün sürecek Boston turunda, önde gelen bazı kuluçka ve girişim hızlandırma merkezleri ziyaret edilecek.

İstanbul Boot Camp I

New York programı öncesinde, Profesör Erhan Erkut yönetiminde ve Girişimcilik Vakfı koordinasyonuyla İstanbul’da 4 günlük oryantasyon kampı düzenlenecek.

İstanbul Boot Camp II

New York programı bitiminden 6 ay sonra İstanbul’da programa katılanlarla birebir ve toplu olarak değerlendirme ve hedef-takip toplantısı yapılacak

Hamdi Ulukaya girişimi ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler