Elektrikli uçan taksi Lilium, 90 milyon dolarlık Seri B yatırım aldı

Uzak olmayan bir gelecekte bir zaman hayal edin. Telefonunuzdan tek tuşla uçan bir taksi çağırıyorsunuz ve gideceğiniz yere hızlı ve kolayca bırakıyor. Yoldaki trafiğe aldırış etmeden hava yolunu kullanarak, bir ulaşım aracı görevini üstleniyor. Jetgiller çizgi filminin aslında bir hayal olmadığını, mini uçan ulaşım araçlarının günümüzde ulaştığı noktayı görünce daha iyi anlıyoruz.

Bu hayali gerçeğe dönüştüren şirket Lilium, 90 milyon dolarlık “Seri B” yatırım aldığını açıkladı. Yaklaşık bir yıl önce 10 milyon dolardan fazla bir rakamda Seri A yatırım almıştı. Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Daniel Wiegand “Şirketin kuruluş misyonu herkesin bu tür ulaşım sistemlerini günlük yaşamlarında kullanmalarını sağlamak” açıklamasında bulundu.

Lilium, İnsanların günlük ulaşımda bir noktadan diğer noktaya ulaşmasını 5 kat daha kısaltmak istiyor. Bu aracın ne bir uçak ne de bir helikopter olduğu söyleniyor. İnsansız hava aracı da diyemiyoruz, çünkü yolcu taşımacılığında kullanılacak. Araç bir drone gibi olduğu yerden dikey havalanabiliyor. Bu yüzde uzun bir piste ihtiyacı olmayacak.

Almanya’da geliştirilen bu aracı gelecekte neler bekliyor, tam faaliyetlerine başladığında nerelerde kullanılacak gibi soruların cevaplarını zamanla vereceğiz.

Şimdi bu videoyu izleyebilirsiniz.

Dünyadaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler