Lilium, Brezilya’da bir eVTOL ağı kurmak için Azul ile 1 milyar dolarlık bir anlaşma yapıyor

Almanya merkezli elektrikli uçak girişimi Lilium, Brezilya'da yüksek hızlı bölgesel taşımacılığı geliştirmek için ülkenin en büyük havayollarından Azul ile 1 milyar dolar değerinde 220 uçaklık anlaşma yaptığını açıkladı.

Alman elektrikli uçak girişimi Lilium, Brezilya’nın önde gelen havayollarından Azul ile 1 milyar dolar değerinde 220 uçaklık ticari anlaşma yaptığını ve stratejik ittifaka girmeyi planladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, yılda 100 milyona yakın iç hatlar yolcusu olan ve dünyanın önde gelen sivil helikopter ve iş havacılığı pazarlarından olan bir ülkede, yüksek hızlı bölgesel taşımacılığı geliştirmek için Azul ile ortaklık yoluna gidildiğine yer verildi. Anlaşmanın yolunda gitmesi durumunda Lilium tarihindeki en büyük siparişi ve Güney Amerika pazarına girişini gerçekleştirmiş olacak.

Lilium, Azul’un ağ genelinde faaliyet göstermesi için 220 jet uçağını 1 milyar dolara satmayı planlıyor. Teslimatlar, 2025 yılında, yani Lilium’un ABD ve Avrupa’da ticari faaliyetlerine başlamayı planladığı 2024’ten bir yıl sonra gerçekleştirilecek.

Azul’un Brezilya pazarına ilişkin derin bilgisi ve Lilium’un eVTOL uçak platformuyla şirketler, Brezilya’da ortak bir ağ kurmayı hedefliyor. Lilium, Azul’un deneyimli ekibinden yararlanarak birlikte 2025 yılında birden fazla bölgede faaliyet göstermeyi planlıyor ve insanlara mevcut alternatiflerden daha hızlı ve sıfır emisyon ile seyahat etme fırsatı sunuyor.

Hizmet verilen şehirler ve günlük kalkışlar açısından Azul’un, Brezilya’nın en büyük havayolu şirketi olduğunu söyleyen Azul CEO’su John Rodgerson, Brezilya’da Lilium Jet ağı için pazar ve talep yaratmaya hazır olduklarını belirtti. Şirket yaptığı açıklamada, anlaşmanın bir parçası olarak Brezilya’daki gerekli onay süreçleriyle ilgili Lilium’u destekleyeceğini de söyledi.

Azul Yönetim Kurulu Başkanı David Neeleman, şirketin 13 sene önce kurulmasından bugüne, Brezilya havacılık sektörü büyümesinin yaklaşık %60’ına katkı sağlayarak bu büyümeyi neredeyse ikiye katladığını vurguladı.

Güncel İçerikler