24 Saatte İş uygulaması ile iş bulma ve işe alım süreci 1 güne iniyor

Yeni nesil mobil uygulama 24 Saatte İş uygulaması ile iş arama ve iş bulma süreci pratik hale getiriliyor.

24 Saatte İş ilan uygulaması, iş arama ve işe alım sürecinde aday ve işverenlerin ücretsiz mobil uygulama üzerinden kısa sürede birbirleriyle etkileşime girip işe alım süresinin kısa zamanda tamamlanmasını sağlıyor.

Uygulamayı Google Play veya App Store‘dan indirebilirsiniz.

Galata Business Angels’ın kuruluşundan itibaren 5 yıl boyunca Genel Sekreterliğini yapan, San Francisco merkezli Smartup Network’un Chief Investment Officer’ı yani yatırımdan sorumlu yürütme kurulu üyesi olarak görev alan Ayşe İnal ile Butigo.com‘un kurucularından Gizem Yasa. Yasa, Butigo markasının Ziylan Grup’a satışı sonrasında halen ayakkabı ve aksesuar alanında Türkiye’deki büyük markalarla çalışmaya devam ediyor. Ayrıca tecbrübeli Ekonomist Mert Yıldız da 24 Saatte İş’in kurucularında arasındaki 3. isim.

Alanında uzman bir ekiple çalışan 24 Saatte İş mobil uygulaması, kısa zamanda iş ilanı denildiğinde akla gelen ilk adres olmayı hedefliyor. Ekibin

Trivago’nun kurucusundan ilk (tohum) yatırım

Girişim tohum yatırımla hayata geçti. Şirketin ilk yatırımcısı ise Trivago’nun kurucusu Rolf Schrömgens.

İş arayanlar uygulamayı indirdikten sonra CV hazırlamalarına gerek kalmadan, 1 dakikadan kısa bir süre içerisinde çok kolay adımlarla profil oluşturuluyor. Şirketler ise aradıkları kriterleri belirten ilanı yazdıktan sonra gelen başvurular arasından onayladıkları adaylar ile doğrudan iletişime geçip mesajlaşabiliyor. Bu sayede arada kimse olmadan birebir görüşme ayarlanıp işe alım süreci çok hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanmış oluyor. Uygulama sayesinde iş arayanların da 24 saat içerisinde başvurdukları işlere olumlu ya da olumsuz cevap alması sağlanırken, iş arayanların haftalarca başvuru sonucunu bekleyerek zaman kaybetmesi de önleniyor.

Türkiye’de İşsizlik Rakamları Mavi ve Gri Yakayı İşaret Ediyor

Türkiye, işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. TUİK verilerine göre Türkiye’de 15 yaş üstü iş gücüne dahil olan kısım 30,9 milyon, işsizlik oranı ise yüzde 10.7. Bu verilere göre 3,3 milyondan fazla işsiz var. Ülkemizde aktif iş gücünün yüzde 75’ini mavi yakalılar oluşturuyor. İşsizlik oranının da yüzde 80’i aynı gruba ait.
24 Saatte İş uygulaması öncelik olarak mavi ve gri yakalılara iş bulmayı ve bu sayede işsizlik oranının azalmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler