24 Saatte İş, yeni markası Bonded Busco Chamba ile Meksika pazarına açıldı

24 Saatte İş, Bonded çatısı altında Latin Amerika’daki farklı ülkelere de yayılarak 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon aday ve 50 bin şirketi bünyesinde barındırmayı hedefliyor.

Teknolojinin gücünü kullanırken insan odağını kaybetmeden işe alım süreçlerini dönüştürmek, hızlandırmak ve maliyetleri azaltmak hem çalışan adaylarına hem de şirketlere değerli bir işe alım süreci dizayn etmek üzere çalışan yeni nesil insan kaynakları platformu 24 Saatte İş, yeni markası Bonded ile global yolculuğunu başlattı.

24 Saatte İş, globaldeki ilk ofisini işe alım sektöründeki büyüklüğü yaklaşık 2 milyar dolar olan Meksika’da Bonded Busco Chamba adıyla açtı. Platform, Meksika’nın ardından kısa vadede Arjantin, Brezilya ve Amerika’nın İspanyolca konuşulan bölgelerine; uzun vadede ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden oluşan MENA bölgesi pazarlarına açılmayı planlıyor.

“Bonded Busco Chamba ile Meksika’da 6 ay içinde 4 binden fazla kişinin istihdamına aracılık ettik”

Platformun yurt dışı açılımı hakkında açıklama yapan 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Gizem Yasa, “24 saatte iş olarak kuruluşumuzun henüz beşinci yılında olmamıza rağmen, istihdam piyasasında önemli bir fark yarattığımızı; son derece geleneksel yöntemlerle yürüyen insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirerek ve yapay zeka ile buluşturarak alışkanlıkları değiştirdiğimizi görüyoruz. Pazarın ihtiyaçları hızla değişiyor; biz de adaptasyon kabiliyetimizi ve teknoloji kaslarımızı kullanarak kulvarımızda giderek güçleniyoruz. Çalışan adaylarının ve mikro ölçekteki pek çok işletmenin ihtiyaçlarını dikkate alarak iş bulma ve personel arama tarafında ulaşılabilir ve pratik çözümlerle ilerliyoruz. Yaptığımız işle yüz binlerce insanın hayatına dokunduk, her geçen gün büyüyen bir aile yarattık ve bununla gurur duyuyoruz. Türkiye’de kullanıcı tarafında mükemmel deneyimi yarattıktan sonra yeni pazarlara açılmayı başlangıçtan beri hedefliyorduk ve bunun için 2022’yi işaret etmiştik. Bu planlama doğrultusunda ilk yurt dışı açılımımızı yeni markamız Bonded çatısı altında Meksika pazarına yaptık. Bonded Busco Chamba ile 6 ay içinde Meksika’da 4 binden fazla kişinin istihdamına aracılık etmiş bulunuyoruz. Hedefimiz, 2022 yılı sonuna kadar farklı Latin Amerika ülkelerine girerek 1 milyon aday ile 50 bin şirkete ulaşmak. Aynı zamanda Türk girişimcilerin dikkatini pazar potansiyeli son derece yüksek olan bu bölgelere çekerek, yeni atılımları teşvik etmek ve Türkiye ile Latin Amerika arasında bir köprü kurmak istiyoruz” dedi.

24 Saatte İş kurucuları: Gizem Yasa ve Mert Yıldız

2025 hedefi 15 ülkede toplamda 50 milyon aday ve 1,5 milyon şirkete ulaşmak

Global yolculuğun ilk adımında neden Meksika’yı seçtiklerine ilişkin bilgi veren 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Mert Yıldız: “Meksika güçlü ekonomisi, Türkiye’nin 1,5 katı oranındaki genç nüfusu ve ana hedefimiz olan servis sektöründeki şirket yoğunluğu nedeniyle Türkiye’den çok daha büyük bir potansiyele sahip. Aynı zamanda İspanyolca konuşan farklı Latin Amerika ülkelerine açılan bir kapı niteliğinde. Bu durum tek dil ve daha yalın bir operasyonla pek çok farklı ülkeye açılmayı mümkün kılıyor. Bunların yanı sıra Meksika dijitalleşme eğilimi, demografik yapısı, kültürel kodları, adayların beklentileri gibi konularda Türkiye ile büyük benzerlikler gösteren bir ülke. Hal böyle olduğunda Türkiye’de çalıştığını bildiğimiz yapılanma, proses ve içerikler Meksika’da da aynı şekliyle kabul görüyor ve bu olası riskler minimum düzeye iniyor. Tüm bu değerler dizisi bir araya geldiğinde Meksika bizim için en ideal noktaydı ve açılımımızı bu merkezden yapmaya karar verdik.” dedi.

Güncel İçerikler