Headspace uygulamasının yeni sürümü meditasyonu günlük rutin haline getirmeyi hedefliyor

Meditasyonu günlük rutinin bir parçası haline getirmek oldukça zor bir iş. Headspace meditasyon yapmayı düşünen fakat bunu alışkanlık haline getirmekte zorlanan insanların dikkatini çekmek amacıyla yeni sürümünü piyasaya sundu.

Uygulama bir dakikadan oluşan farklı temalara sahip ve esnek zaman dilimleri için ayarlanabilen meditasyonlardan oluşuyor. Aboneler meditasyon için zaman sınırlarını, işe gidip gelme sürelerine göre belirleyebilecekler.

Kullanıcılar kaygı, motivasyon gibi farklı temalara sahip menüde meditasyonlar arasında geçiş sağlayabilecekler. Headspace’in önceki sürümünde kullanıcılar bir meditasyonu bitirmeden diğerlerine geçiş sağlayamıyorlardı.

Headspace bu yeni sürümü ile meditasyon yapmayı düşünen fakat zaman ayırmakta güçlük çeken insanları kendisine çekmeyi hedefliyor. Kısa meditasyonlar insanlar için daha sağlıklı ve devamlı olacağı düşüncesi ile de kullanıcılar için uzun vadeli bir uygulamak olacak gibi gözükmekte. Bu gibi uygulamalarda genellikle zaman ayırma konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar bir süre sonra uygulamayı kullanmayı bırakmakta. Headspace bu soruna çözüm getirmek amacı ile daha kısa uygulamaları olan versiyonunu yayınladı.

Ücretli kullanıcı sayısını arttırmak amacıyla da şirket bünyesine Nisan ayında Spotify’ın Premium hizmetinin eski direktörü Robert Lamvik ile Lantern’in eski baş bilim görevlisi Dr. Megan Jones‘u dahil etti.

Herhangi bir ücret ödemeden sürümün birkaç meditasyonunu kullanıcılar deneyebilecek. Aylık aboneliğin devam etmek isteyen kullanıcılar için aylık 12.95 dolar olacağı belirtildi.

Güncel İçerikler