Segmentify: Eticaret sitelerine dönüşüm optimizasyonu hizmeti sunan pazarlama yazılımı

Eticaret yöneticileri, hedef kitlelerine ulaşmak ve potansiyel müşterilerini sitelerine çekmek için çok yüksek pazarlama bütçeleri harcıyor. Ancak site içinde, gelen ziyaretçilerini ilgilerini çekebilecek ürünlere yönlendirmekte zorlandıklarını görüyoruz. Bu problemden yola çıkarak, kişiye özel teklif sunma konusunda dünyada en iyi deneyimi yaşatan başarılı iki örneği, Amazon ve Netflix gibi yapıları inceleyen Murat Soysal ve Ergin Eroğlu, bu sorunu yazılım otomasyonu ile nasıl çözebileceğini araştırarak Temmuz 2015’te SaaS girişim Segmentify‘ı kurdular.

Segmentify, eticaret ve online perakende sitelerine dönüşüm optimizasyonu (conversion optimization) hizmeti sunan bulut tabanlı bir pazarlama yazılımıdır. Bu hizmeti sağlamak için tamamını şirket içinde geliştirdikleri yapay zeka ağırlıklı bir tavsiye motoru ile ziyaretçi modellemesi ve skorlama algoritması kullandılar. Ziyaretçiler ve müşteriler, bildiğiniz gibi sitelerdeki deneyimin tek düze ve soğuk olmasından yakınıyor. Bu deneyimi, herkese aradığı ve ilgi duyacağı ürün ve kampanyaları göstererek kişiselleştiren girişim, herhangi bir mağazadaki satış temsilcisinin sizinle kurduğu diyaloğun ve yönlendirmelerin online dünyada gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Girişim ilk büyük müşterisi N11.com oldu. 8 farklı ülkede 100’den fazla müşteriye ulaştı. Berlin ve Dubai ofisleri faaliyete geçti, Fransa’da da yerel bir iş ortağı ile yakında anlaşarak o ülkeden çalışmalara başlayacak.

Girişimin kurucularından Murat Soysal hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Murat Soysal, Kurucu Ortak

Uzun vadeli hedefimiz önümüzdeki 2 yıl içerisinde özellikle Avrupa, MENA ve Amerika pazarında kullanılan ve liderliğe oynayan bir ürün şirketi olmak. Bu büyümeyi sağlarken de, sürekli gelişen ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayan çevik yapımızı korumak istiyoruz. Hızlı büyümemizi devam ettirerek 2018 sonunda toplam 750 müşteriye ulaşmayı, bunlar içinden de 400’ünün yurtdışı müşterisi olmasını hedefliyoruz. Avrupa, MENA ve Kuzey Amerika pazarında da ofislerimizle varlığımızı güçlendirerek genişlemeye devam edeceğiz. Burada oluşturacağımız ekiplerle pazarı daha yakından takip edebilmenin, potansiyel müşterilerimizle yakın temas halinde kalabilmenin önemine inanıyoruz.

Biz şu anda kişiselleştirme hizmetleri ile müşterilerimizin gelirlerini artırmaya yönelik çözümler üretiyoruz. Aynı zamanda gerçek zamanlı dönüşüm analizi sunarak da müşterilerimizin kendi büyük verileri üzerinden mevcut durumlarını daha iyi anlamalarını sağlıyoruz. Bizim için bir sonraki aşama ise, bu veri üzerinden müşterilerimizin gelecekleri hakkında alacakları kararları daha doğru hale getirebilmeleri için tahminleme yapacakları bir ortam sunmak. Bugün Predictive Analytics olarak genelleyebileceğimiz bu ihtiyaç için gerekli ortamı hazırlamış durumdayız. Bu yeni atılımımızda da gelire katkı noktasında en az mevcut çözümlerimiz kadar başarı elde etmek istiyoruz.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler