Segmentify’ın eticaret siteleri için yeni çözümü Kişiselleştirilmiş Arama, gelir artışı sağlıyor

Sizlere daha öncesinde egirişim’de birçok kez yer vererek aktardığımız, farklı ülkelerden yüzlerce eticaret sitesine hizmet vererek çalışmalarını sürdüren yerli girişim Segmentify, çözümleri arasına ‘Kişiselleştirilmiş Arama’yı ekleyerek, %10 gelir artışı vaadini ikiye katlıyor.

Mevcut kişiselleştirme çözümlerine, kişiselleştirilmiş aramayı da ekleyen Segmentify müşterileri, online gelirlerini %20 oranında artırıp, dönüşüm oranlarını %2.5 oranında katlayarak ciddi bir rekabet avantajı sağlıyor. Müşterilerinin yoğun talebiyle, sadece iki ay içerisinde mevcut müşterilerinde %30 penetrasyon sağlayan Kişiselleştirilmiş Arama çözümünden Segmentify’ın da beklentisi yüksek.

Bir eticaret sitesini ziyaret eden kullanıcıların %43’ü direk arama kutusuna yöneliyor ve bu kullanıcıların dönüşüm oranları normal kullanıcıların 3 katı oranında gerçekleşiyor. Bu nedenle, ziyaretçilerin satın almak istedikleri ürünleri bulmalarına yardımcı olmak, ve bunu kişiselleştirilmiş ürünlerle yapmak, eticaret sitelerinin daha fazla satış yapmasını garanti ederken ziyaretçilerde de çok daha gelişmiş bir arama deneyimi oluşrutuyor. Kullanıcı deneyimi, site ziyaretçilerinin arama kutusuna tıkladıkları anda ‘popüler kategoriler‘, ‘en çok tercih edilen markalar‘, ‘trend ürünler‘ ve ‘en çok aranan anahtar kelimeler‘ dahil olmak üzere kişiselleştirilmiş önerilerin sunulmasıyla başlıyor.

Ziyaretçilerin bir anahtar kelimeye girmesiyle de sitede yer alan her bir ürün kodu, ismi, ürün kategorisi ve marka bilgileri tam eşleşme sağlayan en uygun ürünleri sunmak için taranıyor. Tam eşleşme sağlanamayan durumlarda ise en uygun ürünler, kategoriler ve varsa markalar sunuluyor.

Halihazırda, EZ Living Furniture, Koçtaş, Koton, Sateen, Select Fashion, Watsons, gibi yerli ve yabancı lider markalar tarafından tercih edilen Segmentify Kişiselleştirilmiş Arama, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden müşterilerin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirmelerle Segmentify Kişiselleştirme çözümleri arasındaki yerini alacak.
Kişiselleştirilmiş Arama, Segmentify müşterilerine, Segmentify ekibi tarafından yalnızca 1 gün içinde hazır hale getiriliyor. Halihazırda Segmentify müşterisi olmayan eticaret siteleri içinse yine tüm geliştirmeler Segmentify ekibi tarafından 5 gün içerisinde tamamlanıyor ve 14 günlük ücretsiz deneme süreci başlıyor.

Segmentify CEO’su Ergin Eroğlu‘ndan aldığımız bilgiye göre; “Arama fonksiyonunun eticaret müşteri davranışındaki önemi her geçen gün artmakta. Biz de, bu deneyimin de kişiselleştirilmesi ile eticaret sitelerine sağlayabileceğimiz potansiyel gelir artışını gördük. Mevcut algoritmalarımızın bu alanda da kullanılabilmesi ve aramaya yönelik yeni algoritmalar geliştirilmesi için yaklaşık bir yıl boyunca araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı sürdürdük. Elde ettiğimiz sonuçlar oldukça umut verici. Bu çözümün hızlıca pazarda karşılığını bulması, özellikle Avrupa’daki pazar payımızı artırma noktasında bize oldukça fayda sağlıyor.”

%20 gelir artışı, 2,5 kat daha fazla dönüşüm oranı, 9x ortalama yatırım getirisi ile birlikte, Segmentify sizi 14 günlük ücretsiz deneme süresine davet ediyor.

Güncel İçerikler