Moda odaklı sosyal girişim reflect, suriyeli çocukların eğitimini destekliyor

Sürdürülebilir moda markası girişimlerinden reflect, düşünce yapınızla uyumlu, sizi yansıtan ürünler tasarlarken, bir yandan da her koleksiyonunda bir sosyal soruna odaklanıyor.

Ürünlerini oluştururken her koleksiyonunda bir sosyal soruna odaklanan reflect, belirlediği sosyal sorunu yaşayan insanlarla sanat terapisi yapıyor. Sanat terapisinin, insanların kendilerini ve yaşadıkları sosyal sorunları en açık ve doğal bir biçimde ifade ettiği yöntem olduğuna inanan reflect, böylece insanların yaşadıklarını dışa vurmalarını sağlıyor. Sanatın iyileştirme gücünü kullanarak bir sosyal etki yaratmayı amaçlayan marka, sanat terapisinin çıktılarını tasarımcılarla bir araya getirerek ürün tasarımlarına dönüştürüyor.

Sürdürülebilirlik hedefiyle bütün ürünlerini yüzde 100 organik pamuktan veya geri dönüştürülmüş materyaller kullanarak üreten reflect, üretim aşamasından paketlemeye kadar her aşamada çevreye duyarlı bir yol izliyor. Ürünleri satın alanları da çözümün bir parçası haline getirmeyi amaçlayan marka, satılan her ürünün tasarım maliyetini belirledikleri sosyal sorun için çalışan sivil toplum kuruluşuna aktarıyor.

Suriyeli çocukların eğitimi için destek

reflect, ilk koleksiyonu Solidarity’de İstanbul’da yaşayan Suriyeli çocukların eğitime ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları aşmaları ve eğitim sistemine entegre olabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Her bir ürün satışıyla, İstanbul’daki Suriyeli çocukların eğitime ulaşabilmesi için çalışan ve bu amaçla kendi dersliklerini kuran, ailelere çocuklarının okullara kaydolması için destek olan Small Projects İstanbul’u destekleyen reflect, yaklaşık 120 Suriyeli çocukla sanat terapisi etkinlikleri gerçekleştirdi. Çocukların çizimlerini koleksiyonunda bulunan sweatshirt, tişört, bere ve çorap ürünlerinin üzerinde kullanan marka, yakın zamanda koleksiyonuna kimono ve havluyu da ekleyecek.

Güncel İçerikler