Serkan Kağan Çelik, Mentornity

Girişimcileri paylaşmaya devam ediyoruz. Bu hafta Mentornity kurucusu Serkan Kağan Çelik‘i haftanın girişimcisi olarak yayınlıyoruz.

Serkan, 2002 Yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Grafik Tasarım, Proje Yönetimi ve Planlama konularında eğitimler aldı. Kurumsal hayatta bir çok şirketin proje, iş geliştirme, tasarım ve planlama bölümlerinde çalıştı. Freelance olarak grafik tasarım ve 3d modelleme üzerine çalışmalar yaptı.

Girişimci olma sürecinden bahsedebilir misin?

“Girişimcilik, daha doğrusu yeni bir ürün/hizmet sunma ve bunu büyük kitlelere ulaştırma arzusu hep içimde vardı. Sürekli proje ön çalışmaları yaptım. Bunlar hayatı kolaylaştırıcı bir cihaz veya bir web sitesi olabiliyordu.

2010 yılında iş arkadaşımdan bir eposta Norveçte yunusların katledilmesini engellemek için adımı ve eposta adresimi gönderi içeriğine ekleyip başka bir arkadaşıma iletmemi istiyordu. Böylece bir liste oluşacak ilgili makamlara gönderilecekti. Bunun daha kolay ve güvenli olması gerektiğini düşündüm ve ilk sosyal girişimim imzakampanyam.com‘u kurdum.

Proje kısa sürede kendi kendine büyüdü ve şimdi 860 bin den fazla kişinin imza attığı bir platform haline geldi. Düzenlenen kampanyalar ulusal basında yer aldı.

Gelir modeli konusunda çok emin olmadığım için benim için imzakampanyam.com bir tam zamanlı işe dönüşmedi. Aradan geçen zamanda çeşitli girişimler denedim. Bir çok girişimcilik programı ve hackathon’a katıldım. İnsanların uzmanlara, mentorlara ve danışmanlara olan ihtiyacını gördüm ve bunun için bir mobil uygulama olması gerektiğini düşünerek “Mentornity” projesini tasarladım. Detayları Twitter’da paylaştım.

Bu projeyi beğenen “Ekim Nazım Kaya” yaklaşık 1 haftalık Twitter yazışması ve epostalar sonrası ilk tohum yatırımcım oldu.”

Twitter üzerinden görüşmeler sonucunda yatırım alan Serkan, cümlelerine şu şekilde devam ediyor.

“Tohum yatırım sonrası yazılım geliştirme işleri için ekibe şu an kurucu ortağım olan Emrullah Lüleci katıldı. İTÜ Teknokent ve İTÜ Çekirdek’in yönlendirmesi ile Mentornity bir bireysel bir mobil uygulamadan bir kurumsal sisteme dönüştü.

Mentornity, kurumsal gelişim programları, mentorluk ve koçluk programlarını kolay ve verimli bir şekilde yürütülmesi için bir iletişim ve yönetim sistemidir. Mentornity, girişim merkezleri, mezun dernekleri, şirketler ve organizasyonlardaki mentorluk ve gelişim programlarını anında yapılabilir hale getiriyor.”

Hedeflerinden biraz bahsedebilir misin?

“Mentornity’nin Türkiye ve Dünya çapında büyük başarılar elde etmesini hedefliyorum. Çünkü mesleğini geliştirmek isteyen kişilerin, işini büyütmek isteyen girişimcilerin, kariyer hedefi olan öğrencilerin bu amaçlarına ulaşmasını kolaylaştırmayı çok istiyorum.”

Bu zamana kadar başında geçen bir başarısızlığını anlatabilir misin?

“Mentornity’den önceki girişimlerim ön gördüğüm ticarileşme ve ekip olma aşamasına ulaşamamıştı. Bir karşılaştırma yaptığımda bunun nedeninin yeterince basit çalışmamak, şartların en iyi hale gelmesini beklemek, zaman yönetimini iyi yapamamak, girişim hakkında tecrübeli kişilere, kurumlara ulaşmak için yeterince çaba sarf etmemek olduğunu görüyorum.”

Serkan Kağan Çelik’e teşekkür ederiz. Girişimcileri yayınlamaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler