Yerli girişim Fosefi, Dünyadaki medya içerikleri ticaretine yeni bir model getirerek tekelciliği yıkmayı hedefliyor

Delaware merkezli bir Türk girişimi olan Fosefi; dizi, film, belgesel, çizgi film, reality tv show’ları gibi yayın hakları ticaretinin online ve global olarak yapılmasına imkan sağlayan bir B2B pazar yeridir. Fosefi, kullandığı son teknolojiler ve sisteme entegre ettiği yapay zeka algoritmalari ile içerik ticaretini farkli bir boyuta taşımayı ve müşterilerine Dünya’nin en hızlı pazarlama kanalı sunmayi hedeflemektedir.

Girişimin ilk adımları Mayıs 2016’da İstanbul’da Serhan Yıldırım tarafından atıldı. Fakat gerçek anlamda bir girişim kimliğini Ekim 2016’da kazandı diyebiliriz. Ekim 2016’da çekirdek kadrosu oluşturuldu ve bu sürede takımlarını televizyon ve hukuk dünyasından önemli isimler bu girişime dahil oldu. Şu an Fosefi 7. ayına girdi ve kurucusu Serhan girişimin, 1 yaşına girdiğinde ayağa kalkıp yürümeye başlayacağını dile getirdi.

Fosefi henüz 3. ayını doldururken Etohum 2017 girişimlerinden biri olarak seçildi. Sonrasında Girişimcilik Zirvesi ve Startup Turkey gibi Türkiye’nin en büyük Startup etkinliklerinde yerli ve yabancı iş dünyasına kendini tanıtma şansı yakaladı. Bu süreçte ekosistemden birçok kişiyle beyin fırtınaları yaparak işlerini geliştirmede önemli bir süreçten geçti. Kendisi de bu süreçlerin ürünlerini geliştirmesinde katkısı olduğunu söylüyor. Mesela yapay zeka teknolojisi bu süreçte sistemlerine dahil edilmiş. Şimdilerde machine learning üzerine çalışıyorlarmış. Amaçları bu teknolojilerden faydalanarak Fosefi’yi Dünya’nın en hızlı içerik pazarlama aracı haline getirmek.

Girişim; AWS, Google-Widevine, Stripe, MongoDB, Nodejs, AngularJs kullandığı alt yapılarınu kullanıyor.

Kurucusu Serhan Yıldırım, girişimin gelişmesiyle ilgili şu sözleri söylüyor.

“Dünya’nın en büyük ve en prestijli Televizyon ve Video On Demand içerikleri etkinliği olan, Fransa’nın Cannes şehrinde ki MipTv’ye katılarak bu ilişkileri global boyuta taşıdık. MipTv’de Hindistan’dan Kore’ye, Kore’den Amerika’ya kadar çeşitli lokasyonlardan farklı rollere sahip firmalardan görmüş olduğumuz ilgi bizi çok mutlu etti ve buradan elde etmiş olduğu şimdilik sözlü anlaşmalar ile alıcı sayısını 50’ye, içerik sayısını da 400’e çıkarmayı başardık. Fosefi’nin geliştirme sürecini Temmuz ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Şu an Dünya’da spesifik olarak bu alanda ki tek rakibimiz trx.tv isimli şirket. Tabi ki Miptv, Discop gibi fiziksel marketlerde rakiplerimiz diyebiliriz.”

Girişim, ilk günden global bir girişim olarak kuruldu. En büyük hedefleri Dünya’daki içerik ticaretine hakim olan oligarşiyi yıkmak. Bunu eğer başarabilirse, Fosefi’nin oluşturduğu etkinin milyonlara ulaşacağı söyleniyor. Şöyle düşünebilirseniz bir Türk filmi Fosefi üzerinden Arjantin’e satıldığında; Arjantin’li milyonlar Fosefi’nin de katkısıyla Türk kültürüyle tanışmış olacaklar.

Gelir Modeli

Bütün teknolojiler kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak. Kullanıcılar sadece yaptıkları ticaret başına ufak bir komisyon ücreti ödeyeceklermiş. Bunun yanı sıra Fosefi içerisinde kullancılara sağlanan bazı ekstra servisler ücretli olacakmış. “Fosefi Original” olarak kategorilendirilen ve Fosefi’nin içerik üretim takımı tarafından hazırlanan içeriklerden elde edilen gelirler de olacakmış.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler