8digit: İzmir’de girişimciler için yeni çalışma alanı ve kuluçka merkezi

8digit, Ocak 2017’de İzmir‘li bir grup teknoloji girişimcisinin İzmir’de hayata geçirdiği bir çalışma alanı ve kuluçka merkezidir. 8digit, girişimci başvurularını almaya başladı.

Bu merkezin kurulum amacı, İzmir’li genç girişimcilerin sürdürülebilir, yatırımlar ile büyüyebilecek, ölçeklenebilir, globale açılabilecek girişimler kurmalarına destek olmak ve ülkemizde teknoloji ve inovasyona katkı sağlamak, katma değer üretmek.

680 metrekare alana kurulu olan 8digit, 60 girişimciyi ağırlayabiliyor. 200 kişinin rahatlıkla katılabileceği bir etkinlik alanı, 10 kişilik toplantı odası, 1 xbox oyun odası, eğitim alanı, toplantı odası gibi alanları da mevcut. Rahat çalışılabilecek bir ortam olarak hazırlanmış.

Bu merkezin sürdürülebilir olması için, bu alanda ofis kiralayan girişimciler, gönüllü profesyoneller tarafından verilen yazılım, tasarım, modelleme ve girişimcilik eğitimlerinden elde edilen gelirler ve “bu gençlere destek olmalıyız” diyen kişi ve kuruluşların yardımları ile yürümesi hedeflenmektedir.

8digit kurucusu Kemal Akçalı, kuruluş hikayesini kısaca şöyle özetlemektedir.

İzmir’de teknolojik fikrinizi hayata geçirmek çok zor. Henüz burası bu konuda yetersiz kalıyor. Biz de iki arkadaş fikrimizi (Pandora) hayata geçirmek için İzmir’den İstanbul’a zor şartlar altında geldik. Buradaki girişimcilerin fikirlerini İzmir’de hayata geçirmelerini sağlamak ve onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bir girişimci için şehir değiştirmek kolay değil. Biz de tam bu noktadaki sıkıntıyı çözmek için erken aşama teknoloji girişimcilerinin gelip çalışabileceği, mentorluk alabileceği 8digit’i kurduk. İzmir’de başarılı girişimler çıkmasını hedefliyoruz.

Seçilen girişimciler yakında açıklanacak. Siz de İzmir’deyseniz ve bir projeniz varsa hemen başvurun. 8digit’le ilgili tüm gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler