Tahmin üzerine oyun uygulaması Bilemezsin, günlük aktif 40 bin kullanıcıya ulaştı

Bilemezsin, 2012 yılında bir Ekşi Sözlük eklentisi olarak ortaya çıktı ve 2016 Mayıs’ta tahminler aracılığıyla gündemden satır başları sunarak kuruldu. Fikrin çıkış noktası ise çok enteresan. Kurucusu Berkan Cesur’un 19 yaşındayken rüyasında “başbakan bir hafta içerisinde bıyıklarını kestirir mi?” sorusunun görülmesi üzerine çıkmış. O yıllarda Ekşi Sözlük’ün de en çok konuşulan başlığı oldu. Vizyon, misyon, bunların hiçbiri olmayınca, iş modelini netleştiremedi ve uzun bir süre fikrini hayata geçiremedi. Ancak hep aklında bugünkü “Bilemezsin” uygulaması vardı.

2016 Mayıs‘ta dört yazılımcı arkadaş Berkan Cesur, Koray Eymur, Ece Köprücü ve Can Ferman Gülmez kurulan Bilemezsin, bugün günlük 40 binden fazla aktif kullanıcıya ulaştı. Yine günlük ortalama 3 bin  yeni üye kazanıyor. Toplam 112 bin üyeye ulaşan platform, mobil uygulamaları aracılığıyla her gün 2 milyon, web sitesi ile günlük 250 bin sayfa gösterimi yapıyor. Kullanıcıların ortalama oturum süresi, 11 dakika ve uygulamaya bir kez giren kullanıcının gün içinde geri dönüş sayısı ortalama 2,5.

Girişim kurulduktan altı aylık bir geliştirme süreci sonrasında web sitesini yayına aldı ve bir altı ay sonra iOS ve Android uygulamaları yayınlandı. Günlük görevler’in eklenmesi sonrasında, kendilerininde öngöremediği bir şekilde 112 bin üyeye ulaştı.

Bilemezsin, tahminler aracılığıyla gündemden satır başları sunuyor. Her tahmine yaklaşık ortalama 7.000 farklı kişi oynamakta. 300 puanla başlanılan oyunda, doğru tahminler sayesinde puanınızı artırıp, tamamen ücretsiz bir şekilde puanınız karşılığında Bilemezsin mağazasından ödüller kazanabiliyorsunuz. Şu anda Hilton’dan, Webdenal’a kadar mağazada farklı sağlayıcılar bulunuyor. Kullanıcıdan hiçbir şekilde gerçek para talep etmeyen uygulama, tamamen eğlence odaklı ve kurucuların tabiriyle “klozette ya da metrobüste vakit geçirmenin en eğlenceli yolu.” olarak tanımlanıyor:)

Bilemezsin, katıldıkları Uber Pitch yarışmasını kazandı. Startup Turkey finallerine kaldı ve ayrıca bir Etohum girişimi.

Yakın zamanda yayına girecek native reklamlar ile tahminleştirilmiş premium içerikleri, veri analiz üzerine kuracakları B2B platform ve in-app alımlar sayesinde de gelir modellerini netleştirmiş olacaklar. Girişimin kullanıcıları, kuponlarının tutması için verilen görevleri yapmaya fazlasıyla gönüllü. Bir manken hakkında tahmin açıldığında o mankenin Instagram hesabında istedikleri yapılana kadar baskıda bulunuyorlar. Bu durumun markalar bünyesinde de tatminkar kampanyalara yelken açtıracağından eminler.

Şu anda ana hedefimiz bu büyümeyi, eğlence ana temasını bozmadan stabil bir şekilde kalıcılaştırmak. Sonrasında yatırım arayışımızı tamamlayarak ürünü olabilecek en iyi hale getirip, yüzünüzü güldürürken sizi eğlenceli bir rekabet içine sokmaya devam etmek. Önümüzdeki hafta eSpor üzerine olan branchimiz mobil uygulama içerisinde devreye giriyor. Yeni mini oyunlar ve mağazaya yeni ürünler ekliyoruz.

Bilemezsin, önümüzdeki hafta eSpor dikeyini devreye alacak. Uygulamayı denemek isterseniz iOS ve Android uygulaması bağlantılarını takip edin.

Güncel İçerikler