Wright Electric, 10 yıl içinde kısa mesafeli yolculukları elektrikli uçaklarda uçurmayı planlıyor

Massachusetts merkezli bir uçak üreticisi olan Wright Electric, 150 kişilik gazsız uçak fikrini yeni başlayanların vitrini olan ve bu yıl Mart ayında düzenlenen Y Combinator Demo Günü’nde Silikon Vadisi’nde tanıttı.

Bu hırslı girişim Wright Electric, önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikle çalışan yolcu uçağını havaya sokmayı hedefliyor. Daha gerçekçi olmak gerekirse pil teknolojisindeki gelişmelere bağlı olarak bu hedefin gerçekleşmesi 20 yılı bulabilir.

İlk yılını zor geçiren şirket, Londra’dan Paris’e veya Boston’dan New York şehrine kadar kısa mesafeli uçuşlar yaparak pazarın köşesinde kalmayı umuyor. Ayrıca Wright Electric, Demo Günü’nden bir hafta önce bir blok yazısında EasyJet ile bir ortaklık kurduklarını ima etti.

Uçağa güç sağlayacak bu pil teknolojisinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyor.Şirket, pil teknolojisindeki ilerlemenin, geçtiğimiz yüzyılda olduğu gibi devam etmemesi halinde potansiyel bir hibrid teknolojisi hakkında konuştu.

Bazı uzmanlar ise şirketin planları için kuşkulu. Aviation Weekly’de bir havacılık uzmanı olan Graham Warwick BBC’ye “Bu pil teknolojisi henüz yok, gelecek gibi görünüyor ancak önemli gelişmelere ihtiyacı var.Kimse bunun kısa sürede gerçekleşeceğini düşünmüyor ve güvenlik ile ilgili belgeler tamamlanmalı ki henüz bu kurallar oluşturulmadı.Bu zaman alacak.”dedi.Ancak şirket iyimser kaldı ve daha önce kaydedilmiş olan 1000 millik en uzun elektrikli uçuş hızına sahip Chip Yates ile çalışmaya başladı.

Ayrıca Demo Günü’nde startup elektrikli bir pilden güç alan iki kişilik bir uçağı da sergiledi.

Güncel İçerikler