Ünlü tasarımcıların ürünlerini kapınıza getiren Londra merkezli uygulama: Farfetch

Londra merkezli moda teknolojileri girişimi Farfetch, yeni kurduğu partnerlik sayesinde Gucci markalı giyim ürünleri ve aksesuarlarını 90 dakikada kapınıza getiriyor. Geleceğin mağazası olarak adlandırılan girişim, geçtiğimiz çarşamba günü Gucci ile yaptığı ortaklığı duyurdu.

Farfetch, müşterilerin; lüks markaların mağazadaki ürünleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını amaçlayan bir yazılım olarak ortaya çıktı. Müşteriler Farfetch uygulaması ve web sitesi aracılığıyla seçkin Gucci ürünlerinden alışveriş yapabilecek. Londra, New York, Dubai, Los Angeles, Madrid, Miami, Milano, Sao Paulo, Tokyo ve Paris’teki mağazalardan yapılabilecek olan alışverişlerde, ürünlerin kapınıza gelme süresi ise 90 dakika. Girişimin gönderim yaptığı ülkeler arasında Türkiye de var.

2008 yılında lüks butikler için bir eticaret firması olan Farfetch, şu an tasarımcılar için teknoloji sağlayıcısı konumunda. Ayrıca web sitesinde Yves Saint Laurent ve Armani ürünlere de ulaşmak mümkün.

Farfetch’in sunduğu hizmetler ise çok çeşitli. Mesela bir müşteri mağazaya girdiğinde akıllı telefonu ile daha önceden giriş yapmış olduğu uygulama sayesinde, o mağazadan geçmişte hangi ürünleri aldığını görebiliyor. Böylece uygulama karşısına beğenebileceği ürünleri de öneri şeklinde sunuyor.

Girişim ayrıca, müşterilerin ünlü ayakkabı tasarımcısı Nicholas Kirkwood’dan farklı deriler renkler deneyerek özelleştirilmiş ayakkabılar tasarlamasını ve sipariş etmesini sağlayacak bir ‘holografik ekran’ sergiliyor. Farfetch’in bu teknolojisi de ilerleyen zamanlarda, daha önce NewYork’ta satın almış olduğu bir butikte sergilenecek.

Dünyadaki girişimlerde neler olduğunu egirişim’den artık takip edebileceksiniz.

Güncel İçerikler