Geçen yıl BIC Angels’tan yatırım alan Doktorderki, 15 bin üyeye ulaştı

Geçtiğimiz aylarda yatırım haberlerini duyurduğumuz ve BIC101 kapsamında desteklenen Doktorderki, 15 bin üyesi ve 22 doktor ile sağlık alanında gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bu bağlamda Doktorderki kurucularından Berke Uygun, Doktorderki’den biraz bahsetti.

Doktorderki, sağlık ile ilgili soruları olan insanların, uzman doktorlar ile mobil uygulama üzerinden birebir mesajlaşarak doğru bilgilenmesini destekleyen bir platformdur.

BIC 101 kapsamında yatırım ve destek süreci başladı. Yatırımı daha çok doğru iletişim kanalını split testler ile bulmak için kullandılar. Aynı zamanda blog yazılarının da yer aldığı yeni internet sitesi ve android uygulaması da tamamlandı.

Doktorderki kurucularından Berke Uygun “Büyüme stratejimizin ana odağı uygulamamıza ilk gelen early adopter kitlesine hem en doğru hizmeti vermek hem de onların yorumlarından dersler alıp, doğru hamleler yapmak diyebiliriz. Tabi ki pazarda ilk olmanın avantajını kullanıp destekli adımlarla marketi penetre etmek en önemli stratejimiz. Her startup gibi dijital pazarlamayı kullanmak ve doğru A-B testlerle hedef kitleyi bulmak stratejimizin en büyük parçası. Köftenin kendisinden önce kokusunu satabilmek için doğru insana doğru zamanda doğru mesajı vermeye çalışıyoruz. Offline pazarlama kısmında benzer kitlelere hali hazırda ulaşmış firmalarla iş birliği yapıyoruz. Doktorderki’yi hem trust-mark hem love-mark haline getirmek. İnsanların güvenle gelip, mutlu bir şekilde ayrıldığı bir uygulama haline getirmek istiyoruz.”

Girişim şuanda 22 doktor ile 15.000 üyeye hizmet vermektedir. Haftalık %6 büyüme oranını yakalamış durumda.

Büyüme planları arasında öncelikle eczanelere girmek var. Sağlık dışında dermo-kozmetik alanı da üstünde çalışmaya başladıkları bir alan. Bu kategoride firmalar ve eczaneler ile çalışmalar yapmayı hedefliyorlar. Doktorderki uzmanından anında saç dökülmesi, sivilce veya bakım hakkında ücretsiz danışmalar alıp, doğru markanın doğru ürününü de kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Berke Uygun melek yatırım almak isteyen girişimlere şunları tavsiye ediyor.

“4 önemli şey söyleyebilirim; kendilerini fikre körü körüne âşık olmadan fakat rasyonel bir şekilde ikna etmiş olmaları, kurucuların ve takımın ilgi-bilgi alanlarının birbirini tamamlar nitelikte olması ve en önemlisi yatırım almaya gelmeden önce müşteri keşfi ve müşteri validasyonu kısımlarını aştıklarından emin oldukları mvp (prototip) bir ürün ile yatırımcı karşısına çıkmaları.”

Güncel İçerikler