Mercedes-Benz Türk, 50 girişime toplamda 500.000 TL destek verecek

Türkiye’deki 50. yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, “50. Yılda 50 Startup isimli projesiyle bu yıl ilk kez yerli girişimlere yatırım yapacak. Yarışmaya başvurular 14 Mart’ta başlıyor. Mercedes-Benz Türk bu yarılmayı Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve Startupboothcamp İstanbul işbirliği ile yapıyor.

50. Yılda 50 Startup yarışmasına teknolojiyle bağı olan, pazar değeri olan, fikir aşamasını geçmiş, iş planı çalışması yapmış ve prototip aşamasına gelmiş veya prototip üretmiş girişimler başvuru yapılabilecek. Yarışma ve başvuru hakkında detaylı bilgi startup50mbt.com adresinden alınabiliyor.

Yarışmaya dair tüm duyuruların bu site üzerinden yapılacağının altı çiziliyor.

Yarışmanın ayrıştırıcı özelliklerinin başında girişimlere tamamen karşılıksız hibe verecek olması. 50 girişim toplam 500.000 TL’lik ödül havuzundan pay alacakken, bunun yanı sıra eğitim kamplarına davet edilecek ve ihtiyaç duydukları eğitim ile yönlendirmelere ulaşacak.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün “Mercedes-Benz Türk olarak 50 yıldır yenilikçi çözümlerle yalnızca kendi işimize değil, Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yapıyoruz. Türkiye’ye inanıyoruz ve ülkemizle birlikte büyüyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda 50. yılımızda 50 startup’ı destekleme kararı aldık.” diyor

Mercedes-Benz Türk en doğru seçimleri yapabilmek için “50. Yılda 50 Startup” projesi kapsamında konusunda uzman jüri üyelerinin desteğini alıyor. Startuplar konusunda öncü basın temsilcileri Ahmet Can Şit ve Timur Sırt jüride yer alıyor. Ayrıca Jüride sivil toplum kuruluşlarını temsilen Yaşama Dair Vakıf, sosyal girişim destekleme ağlarını temsilen Startupboothcamp İstanbul ve Impact Hub İstanbul bulunuyor.

Güncel İçerikler