KOSGEB‘in gerçekleştirdiği uygulamalı girişimcilik eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir.
Düzenlenen bu eğitimler sonucunda da girişimcilere cinsiyetine ve bölgesine göre farklı oranlarda destek verilir.
KOSGEB Girişimci Destek Oranları Tablosu (2017)
Bu tabloya göre;
KOSGEB’in 1. ve 2. bölgesinde bulunan İllerdeki erkekler %60 oranında, kadınlar ve engelliler ise %80 oranında destek alır.
KOSGEB’in 3. 4. 5. ve 6. bölgesinde bulunan İllerdeki erkekler %70 oranında, kadınlar ve engelliler ise %90 oranında destek alır.
Aşağıdaki listede ise sizin bulunduğunuz İl’in hangi destek oranı kapsamına girdiğini görebilirsiniz.
KOSGEB 1. teşvik bölgesindeki İller: İstanbul, Kocaeli, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Ankara, Muğla.
KOSGEB 2. teşvik bölgesindeki İller: Yalova, Tekirdağ, Sakarya, Konya, Kırklareli, Kayseri, Isparta, Edirne, Denizli, Çanakkale, Bolu, Aydın, Adana.
KOSGEB 3. teşvik bölgesindeki İller: Bilecik, Burdur, Balıkesir, Karabük, Gaziantep, Karaman, Mersin, Manisa, Samsun, Zonguldak, Uşak, Trabzon.
KOSGEB 4. teşvik bölgesindeki İller: Bartın, Artvin, Amasya, Afyonkarahisar, Çorum, Elazığ, Düzce, Hatay, Erzincan, Kastomonu, Kırıkkale, Kütahya, Malatya, Kırşehir, Sivas, Rize, Nevşehir.
KOSGEB 5. teşvik bölgesindeki İller: Bayburt, Aksaray, Adıyaman, Giresun, Erzurum, Çankırı, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Ordu, Niğde, Kilis, Sinop, Tokat, Osmaniye, Yozgat, Tunceli.
KOSGEB 6. teşvik bölgesindeki İller: Batman, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Iğdır, Kars, Hakkari, Muş, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Bozca ada ve Gökçe Ada.