Bilişim Vadisi’nin genel müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, KOSGEB’in yeni başkanı oldu

5 yıldır Bilişim Vadisi'nin genel müdürü olarak görev yapan A. Serdar İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile KOSGEB'in yeni başkanı oldu.

Daha öncesinde 5 yıldır Yıldız Teknopark’ın genel müdür yardımcısı olarak ve son görevinde de 5 yıldır Bilişim Vadisi’nin genel müdürü olarak görev yapan, bizim de yıllardır yakından takip ettiğimiz bir isim A. Serdar İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı yeni karar ile KOSGEB başkanı olarak kariyer hayatına devam edecek.

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu kimdir?

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında imalat sektöründe girişimi oldu. Mezun olmasının ardından inşaat sektöründe çalışmaya başlayan İbrahimcioğlu endüstriyel tesis, sanat yapıları ve konut projelerinde yöneticilik yaptı.

2012 yılında Teknoloji girişimcisi olarak KOSGEB ve MÜSİAD destekli Kuluçka merkezinde yer aldı. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Bölümü’nde “Sürdürülebilir Yapılarda Gayrimenkul Değerleme” konulu çalışma yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta Teknik Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan İbrahimcioğlu, 2019 yılında “Bilişim Sektöründe Teknolojinin Planlanması” tezi ile ikinci Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

Kasım 2018’de Bilişim Vadisi Genel Müdürü olarak göreve başlayan İbrahimcioğlu, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde “Kriz ortamlarında Teknoloji odaklı Sanayinin Dayanıklılık (Resilience) Kapasitesinin Araştırılması” adlı doktora çalışmasına devam etmektedir.

Brüksel Merkezli İnovasyon ve Teknoloji Derneği başkanlığını yapan İbrahimcioğlu, Türk teknoloji girişimcilerinin uluslararası projelerde daha fazla yer alabilmesi için lobi faaliyetleri yapıyor.

İbrahimcioğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Dijital Oyun ve Animasyon Geliştirme A.Ş. ile Türk oyun geliştirme ekosistemine katkı sunarak ülkemizin ve özellikle gençlerin küresel dijital ekonomiden daha fazla yararlanması için çalışmalar yürütüyor.

Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam eden İbrahimcioğlu Milli Teknoloji Hamlesi, Sürdürülebilirlik, Sanayinin Dijital Dönüşümü, Yatırım Fonları kapsamında üniversitelerde, ulusal ve uluslararası etkinliklerde anahtar konuşmacı olarak yer alıyor.

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyet üyesi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Güncel İçerikler