Mentornity, koçluk ve mentorluk programlarını kolaylaştırmayı hedefliyor

Kurumların mentorluk, koçluk programlarına özel yönetim ve iletişim sistemi olma yolunda çalışmalarına hızla sürdüren Mentornity, koçluk ve mentorluk programlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Özellikle girişim hızlandırma programları ve kuluçka merkezleri, ortak çalışma alanları, mezun dernekleri, vakıflar ve şirketler ile ilerleyen Mentornity hem yurt içi hem de yurt dışında kullanılabilir hale geldi. Mentornity, Serkan Kağan Çelik tarafından 2015 yılında kuruldu ve yine ilk test çalışmalarına da o yıl başladı.

Mentornity farklı kullanım şekline sahip kurum ve organizasyonlar için yönetim ve iletişim sistemi sunuyor. İTÜ Çekirdek Mentor programı ile girişimler İTÜ Çekirdek ağındaki mentorlar ile görüşmeler düzenliyor. Yeni Bir Lider Derneği mentorluk ve koçluk programı ile Türkiye’deki en büyük 32 kurumun lider adayı çalışanları, üst düzey yönetici, mentor ve koçlar ile görüşüyor. Kariyer ve liderlik konularında destek alıyor. İTÜ Ginova Programı ile girişimciliğe yeni başlayan öğrenciler danışmanlık alıyor. PayU Mentorluk Programı ile girişimciler bir çok alanda mentora ulaşım imkanı buluyor. EÇEV Koçluk Programı ile koçlar ve burs alan öğrenciler bir araya geliyor. Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Mentor programı İstanbul dışındaki girişimcilerin de mentorlara erişmesine imkan sunuyor.

Mentornity Nasıl Çalışıyor?

  • Mentorluk, koçluk programı düzenlemek isteyen kurum için özel bir alan açılıyor.
  • Kurum katılımcılarına davet gönderip içeri aktarıyor.
  • Program modeline göre eşleştirme yapılıyor veya katılımcılar müsait mentor/koçları seçiyor.
  • Mentor/koç görüşmeleri buluşarak veya online yapılıyor.
  • Katılımcılar görüşme notları alıyor, geri bildirim veriyor.
  • Yönetim de programdaki tüm hareketleri takip ediyor.
  • Sistem e-posta bildirimleri ile katılımcıları gelişmelerden haberdar ediyor.

Mentornity, koçluk, mentorluk programlarının daha verimli ve düzenli olmasını amaçlıyor. Bunun için geliştirme çalışmaları devam ediyor. San Francisco, İstanbul, New York, İzmir, Oregon, Rio de Jenerio, Tel Aviv, Tahran gibi çeşitli merkezlerdeki kurum, dernek ve hızlandırıcıların görüşlerini alıyor. Mentornity, koçluk danışmanlık programlarına destek veren koçlar, danışmanlar, mentorlar, programlardan destek alan mentiler, danışanlar, öğrenciler ve programlar düzenleyen kurumlar için fayda sağlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler