Tabtoy’un akıllı oyuncak ve eğitici oyun platformu Toyji, Kickstarter’da fon arıyor

İTÜ Çekirdek Big Bang 2014 yarışmasını birinci olarak tamamlayan Tabtoyun okul öncesi çocuklar için geliştirdiği ve 3 boyutlu yazıcıdan baskısı alınabilen oyuncaklarla oynanabilen akıllı oyuncak ve eğitici oyun platformu Toyji, dünyanın en popüler kitlesel fonlama sistemi Kickstarter’da fonlanmaya başladı.

Toyji, RONO Bilişim Teknoloji A.Ş. çatısı altında bir markadır. Kurucuları Cem Nahit Köne (CEO), Rahim Öner (CTO) ve Can Soylu (COO). Toyji kendini ‘Dünyanın ilk akıllı oyun pad’i olarak konumlandırıyor.

cem-nahits-family
Cem Nahit Köne (CEO)

Kendine özel tasarımı olan patentli fiziksel bir platformdur. Bluetooth ile bilgisayarınıza bağlanıyor. Tablet’in sadece ekran görevini yaptığı bu platformda çocuk, oyununu tamamen Toyji üzerindeki 3 boyutlu oyuncak ile oynuyor.

Dijital dünya ile gerçek mini oyuncak dünyası birleştiğinden özellikle okul öncesi çocuklar için cisimleri tanıma algılama açısından önemli bir rol üstlenmiş durumda. Çocuk ise sanal ile gerçekliği birleştirdiği için öğrenmesi daha kolay ve hızlı oluyor.

Hedef 75.000 dolar, Son Tarih 9 Ocak 2017

Kickstarter’da geçtiğimiz günlerde fonlanmaya başlayan Toyji, şu an iyibariyle 15,221 dolarlık bir fon toplamış durumda. 9 Ocak 2017’de kampanya sona eriyor.

Kickstarter kampanyasını ziyaret edin

Güncel İçerikler