Yerli girişim Co Print, Kickstarter’da 36 saatte 100 bin dolar topladı

Yazıcı teknolojileri geliştiren yerli girişim Co Print, 36 saat gibi bir sürede Kickstarter'da 100 bin dolar fon topladı.

Yazıcı teknolojileri geliştiren yerli girişim Co Print, dünyanın en büyük 3D yazıcı şirketlerinden Creality ile oluşturduğu ortaklık ile hem Türkiye’de hem de global pazarda adından söz ettirmeye başladı. Henüz 22 yaşında 2 Türk girişimci Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen tarafından kurulan Türk şirketi, Çok-filamentli baskı modülleri için Londra üzerinden başlattığı Kickstarter kampanyasıyla 36 saatte 100 bin dolarlık fon toplamayı başardı.

Çok renkli ve çok malzemeli 3D yazıcı dünyası her geçen gün gelişiyor, ancak birçok kullanıcı için hala ulaşılamaz. Co Print yeni modulüyle bunu değiştirmeyi hedefliyor. Co Print adını taşıyan modül, bütün Bowden 3D yazıcılara bağlanarak 7 renk yazdırabiliyor ve FDM 3D yazıcıları çok filamentli 3D yazıcılara yükseltiyor.

Kickstarter kampanyalarıyla 48 saatte 48 farklı ülkeye 110 bin dolarlık ön satış yaparak Kickstarterda teknoloji kategorisinde 8000 proje arasından 1. sıraya geldiklerini dile getiren Co Print Kurucu Ortağı Fatih Kazım Duymaz, ‘’2.5 senedir en büyük motivasyonumuz 22 yaşında 2 girişimcinin Türkiyeden dünyaya yüksek teknoloji ihraç edebileceğini, bizim yaşımızda olan girişimcilere bunun imkansız olmadığını göstermekti’’ dedi.

Co Print benzersiz çalışma sistemiyle piyasadaki nerdeyse bütün 3D yazıcılar için uygundur ve sıklıkla kullanılan dilimleme programlarıyla birlikte çalışabiliyor. 3D yazıcılarda herhangi bir temel modifikasyon gerektirmeden 10 dakikada kurulabilen Co Print, piyasadaki herkese yeni nesil 3D baskı dünyasına giriş için avantaj sağlıyor.

Fatih Kazım Duymaz, Hüseyin Özen ve Ufuk Koç tarafından başlatılan, Co Print 3D Yazıcı teknolojilerinin çok filamentli 3D baskı modulü için Kickstarterdaki kampanya 24 Aralık’da sona erecek. İlk teslimatlar 2022 Mart ayında yapılması planlanıyor.

Güncel İçerikler