Eren Atlı, Koç Üniversitesi Kimya Biyoloji Mühendisliği mezunu. Sabancı Holding’in grup şirketi olan Bimsa ile elektronik biletleme ve para transferleri sistemi üzerine çalıştı. Projenin sonlanması ile International Management Master’ını tamamlamak üzere İstanbul ve Singapur’da eğitimine devam etti. Master sonrasında Hong Kong ve Kuala Lumpur’da bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’a kalıcı bir dönüş yaptı.
Eren’in girişimcilik serüveni Singapur’da başına gelen bir olayla başladı. Bir gün Rolling Stones müzik grubunun konseri varmış ancak bunu biletler tükendikten sonra öğrenmiş. Sonra bunun gibi konser, etkinlik, fuar vb. organizasyonların bir çoğunu kaçırır ve takip edemez olmuş. Çünkü şunu biliyordu ki, nerede ne etkinlik var bilmiyordu, bunu sağlayan bir araya getiren platform yoktu. Sonrasında buradan yola çıkarak bir uygulama geliştirmeye karar verdi, bugünkü adıyla Beatrips‘in temellerini atmış oldu.
Eren, girişimci olmaya karar verirken girişimciliği çok yanlış anladığını söyledi. “Bir app yapıyorsun, milyonlarca insan bir anda indiriyor, sonra onu milyar dolara satıyorsun ve gidip yunan adalarına yerleşiyorsun…” işin içerisine girince olayın bundan çok farklı olduğunu anladı ve olayın aslında tam olarak böyle olmadığını öğrenmiş oldu.
Bir girişimde; manifesto, neden insanlar bunu kullanmalı, ne fayda sağlıyor gibi birçok soruya yanıt bulması gerekiyordu. Kısacası İnsanlar neden seni tercih etsine yanıt arıyordu. Cevap kendisinde vardı ama bir de bunun insanları ikna etme yönü olunca, girişimciliğin emek isteyen bir iş olduğunu gördü.
Uygulamanın geliştirilme sürecinde de ciddi sıkıntılar yaşadı. Bugün çalışan bir özellik yarın çalışmayabiliyor ve neden çalışmadığına dair kimsenin bi fikri olmayabiliyormuş. Doğru yazılımları kullanmanın da çok önemli olduğunu söylüyor ve asıl bu noktada değindiği konu ise “gelişen teknolojiyle hızla değişen dinamiklere ayak uydurmak” olması gerektiği.
Beatrips bir şehirde farklı platformlarda yer alan tüm ücretli, ücretsiz, biletli biletsiz etkinlikleri tek bir platformda toplayan ve şehirdeki etkinliklerin yanı sıra kullanıcıların hep aynı yerlere gitmesinler, farklı yerler gezip yeni şeyler keşfetmesini de amaçlayan bir mobil uygulama.
Eren’in girişimcilere bazı önerileri var.
“Yaptığınız işi daha nasıl geliştirebilirim diye her zaman düşünün, moralleriniz bozulduğunda veya kötü gelişmeler olduğunda motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın, hızlı hareket etmeyi öğrenin ve en önemlisi yeniliklere mutlaka açık olun.”
Girişimcilere; Lean Startup, Tipping Point ve Outliers kitaplarını okumalarını öneriyor.
Eren, Beatrips uygulaması ile Facebook Bootstrap, Etohum15 ve KWORKS’e kabul edildi.