iyzico, Avrupa’nın En Çok Yatırım Alan 33 Girişimi Arasında

iyzico, farklı alanlarda hizmet veren çeşitli büyüklüklerdeki e-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunma amacıyla Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından 2012 yılında, İstanbul’da kuruldu.

Avrupa’nın e-ticaret alanında hizmet veren Firstdata, ClickandBuy ve Klarna gibi saygın şirketlerinde uzun yıllar önemli pozisyonlarda görev alan Özbugutu ve Isin, bu alandaki tecrübelerini iyzico ile Türkiye pazarına taşıdılar ve tamamen bu pazara adapte olmuş inovatif bir platform oluşturdular.

Ünlü araştırma şirketi CB Insights tarafından oluşturulan Avrupa’da en çok yatırım alan girişimler arasında Türkiye’den iyzico var. Listenin başında ise İsveç’ten çıkan girişim Spotify var.

Aşağıdaki listede sadece 6 girişim Unicorn olarak gösteriliyor. Spotify, Delivery Hero, BlaBlaCar, FarFetch, Adyen ve Avast.

İşte Avrupa’nın en çok yatırım alan 33 girişimi;

Spotify (İsveç), Delivery Hero (Almanya), BlaBlaCar (Fransa), FarFetch (Birleşik Krallık)
ru (Rusya), Adyen (Hollanda), Future Finance (İrlanda), Cabify (İspanya), Trustpilot (Danimarka), Avast (Çek Cumhuriyeti), NEXThink (İsviçre), Vinted (Litvanya), TTTech Computertechnik (Avusturya), CCP Games (İzlanda), M-Files (Finlandiya), poLight (Norveç), Carmudi (Lüksemburg), DocPlanner (Polonya), UniPlaces (Portekiz),
Itineris (Belçika), ShopFully Group (İtalya), com (Güney Kıbrıs), Lingvist (Estonya), Iyzico (Türkiye)ADASWorks (Macaristan), CloudPayments (Letonya), Busfor (Ukrayna), Pollfish (Yunanistan), Gjirafa (Arnavutluk), NETOPIA Systems (Romanya), Oddsium (Malta), Content Insights (Sırbistan), SaferPass (Slovakya).

europe startup tech map
Kaynak: CB Insights

Güncel İçerikler