Türk Telekom Pilot Hızlandırma Programı‘nın 4. dönem girişimleri bugün açıklandı. PİLOT, yenilikçi fikirleri Türk Telekom bilgi birikimi ve teknolojisi ile büyütüp hızlandırmak için tasarlandı. Türkiye’nin dijital yaşam dönüşümünü hızlandırmak için bilgi ve iletişim teknolojileri sektörüne öncülük eden Türk Telekom; girişimcileri desteklemek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve büyütmek, girişimcilerle işbirliği yaparak yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek PİLOT’u başlattı!
İşte Pilot Programı’na seçilen 6 girişim;
Datapare, e-ticaret firmalarının fiyat ve stok bilgilerini rakipleriyle gerçek zamanlı karşılaştırabilmelerini sağlayan bir iş analitiği platformudur. Datapare ile firmalar, büyük veriyi işleyerek rakiplerinin aksiyonlarına göre fiyatlandırma yapabilir ve ürünlerini farklılaştırarak rekabet avantajı sağlayabilir.
EKMOB firmaların saha ekiplerinin, merkez ile iletişimini sağlayan SaaS – bulut çözümdür. Firmalar, EKMOB ile performans yönetimi, görev ve takvim ataması, rota ve günlük iş planı takibi, rakip analizi yapabilir aynı zamanda sipariş, tahsilat, rapor, form-anket, fotoğraf, toplantı notları ve ekip içi mesajlaşma süreçlerini tek bir yerden görüntüleyip yönetebilir.
İnşaat Dükkanı (isim değiştirdi) Jetract, her ölçekte inşaat firması için satınalma çözümleri sunan bulut tabanlı bir servistir. Firmaların vakit ve para tasarrufu sağlayabilmeleri için e-ihale, e-teklif, sözleşme yönetimi, tedarikçi yönetimi süreçlerinin güvenli bir ortamda, sade ve özelleştirilebilen arayüzde yönetebilmelerini hedefler.
MentalUP, Eğlenceli ve bilimsel beyin egzersizleri içeren; çocukların hafıza, dikkat, odaklanma, görsel zeka ve sözel zeka gibi zihinsel becerilerini geliştirmesine ve potansiyellerini keşfetmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Tüm platformlardan erişilebilen MentalUP, kullanıcı yaşına ve potansiyeline uygun egzersizleri otomatik belirleyen yazılım altyapısına sahiptir. MentalUP ile çocuk potansiyelini keşfederken; ebeveyni ya da öğretmeni ise detaylı performans raporları sayesinde çocuğun gelişimini kolayca takip edebilir.
Mihmandar – Mekânsal Web; AVM, müze ve kampüs gibi mekânlarda, uygulama yüklemeden navigasyon ve mekânsal bilgilendirme sağlayan mikrolokasyon sistemidir. İnteraktif haritalar standartlaştırılarak mobil, web ve kiosk gibi farklı cihaz ve sistemlere uyumlu ve entegre bir altyapı ile sunulur. Kullanıcılar farklı kanallardan sisteme erişim sağlarken mekân içinde kesintisiz bir deneyimle navigasyon ve etkileşim imkânına sahip olur.
Teleporter, müzik ve spor etkinliklerini gerçek zamanlı olarak oradaymış gibi deneyimleten ve diğer kullanıcılarla etkinlik ortamında iletişime geçilebilmesini sağlayan, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerine dayalı bir etkinlik deneyimleme servisidir. Geliştirdiği bulut tabanlı B2B platformu ve ekstra donanım gerektirmeyen kamera entegrasyonu sayesinde etkinlik yayıncılarının kolayca adapte olabileceği ve kullanıcılarına yeni nesil etkinlik deneyimi sunabileceği ölçeklenebilir bir çözüm sunmaktadır.