Sabancı Holding’in hızlandırma programı Sabancı ARF’ın üçüncü dönemine seçilen 14 girişim

Sabancı Topluluğu'nun girişimcilik programı olan Sabancı ARF'ın ilk iki döneminde; ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya kestiği fatura sayısını artırmak isteyen 30 girişim programa dahil edildi ve her birine sağlanan 30 bin dolarlık nakit destek imkânıyla birlikte, verilen toplam ayni ve destek tutarı 140 milyon TL’ye ulaştı ve 14 girişime ek yatırım yapma kararı açıklandı.

Sabancı ARF tarafından aktarılan bilgilere göre “Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirlerinin değerlendirme kapsamında alındığı üçüncü dönem programına 600’ün üstünde girişimci başvuruda bulundu.

600 girişim arasından toplamda 14 girişim programın üçüncü dönemi için seçildi. Seçilen 14 girişiminin 3 tanesinin (Biomix, ConcreteHub, MyGenome Screen) Sabancı Topluluğu içinden olduğunu da ekleyelim. Kalan 11 girişim ise topluluk dışından programa katılmaya hak kazanan erken aşama girişimler. Bu dönem de Programın ikinci yarısında global girişimlerin dahil edilmesi ve karşılıklı değer yaratılması hedefleniyor (ikinci dönemde 3 global girişim Programa kabul edilmişti).

Programa kabul edildikleri anda 30’ar bin dolarlık nakit destek imkânı sağlanacak olan girişimlerin, Ekim ayında düzenlenecek final gününde ise iş fikirlerini Sabancı Holding üst yönetiminden oluşan yatırım jürisine sunacağını da ekleyelim. Yatırım almaya hak kazanacak girişimcilere ise toplamda 250 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum yatırım desteği verilecek.

Sabancı ARF programının üçüncü dönemine seçilen 14 girişim

Advoard Robotics: Lojistik, sanayi ve e-ticaret depolarında toplama ve taşıma görevlerinde kullanılmak üzere, verimliliği 3 kata kadar arttıran otonom robotlar geliştirir.

Babystar: Çocuğunuzun doğumdan itibaren sağlığını ilgilendiren tüm verileri arşivleyen, aşı takvimini basitçe takip ettiren, büyüme gelişme grafiklerini oluşturan ve ebeveynlerin iletişimde olduğu uzmanlarla takip datalarını paylaşabilen gelişmiş bir sağlık takip platformu sağlar.

BC Arge Mühendislik: Yerli maden atıklarını kullanarak, çevreci, ekonomik ve endüstriyel üretimi kolay yeni nesil nano alev geciktiriciler geliştirir.

Beespenser: Baskı devre kartlarını (PCB) ve esnek devre kartlarını baskı, dizgileme ve iletken mürekkep ile istenilen devre tasarımlarını hızlı ve pratik bir biçimde eklemeli imalat yöntemiyle üreten cihaz geliştirir.

Covertainer: Dökme kızı ve kuru yük gemilerinin tahliyeden sonra tanklarını yıkama zorunluluğu sebebiyle oluşan çevresel atık sorununu ortadan kaldırırken zaman, maliyet ve yük kaybını minimize eden yeni nesil yük taşıma konsepti sunar.

ICARBON: Patentli hidrotermal devulkanizasyon teknolojisi ile endüstriyel atık kauçukların sürdürülebilir bir şekilde geri dönüştürülmesine imkân sağlayarak, ileri dönüştürülmüş ürünler üretilmesine olanak sağlar.

Inversense: Gerçek Zamanlı 3D Yapısal Sağlık İzleme Yazılımı, Bir yapının üç boyutlu deformasyonlarının yerleşik (in-situ) gerinim sensörleri vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak hesap edilmesi ve “şekil algılama” teknolojileri sunar. Tüm yapıların gömülü sensörlerinden gelen dataları, dijital ikiziyle gerçek zamanlı olarak bütünleşik analiz ve 3B yapısal sağlık takip yazlımı geliştirir.

Mistikist: Beyin dalgalarını düzenlemede en efektif yöntemlerden biri olan, Görsel-İşitsel uyaranlarla desteklenmiş Brainwave Entrainment teknolojisini kullanarak stres ve stres bazlı sorunlara çözümler üretir.

Naturelink: Tek kullanımlık plastik ve FMCG sektörlerine yönelik, mısır atığı katkılı ve %100 biyo-bazlı içeriği ile doğaya ve deniz yaşamına zarar vermeyen, evde-kompostlanabilir biyopolimer geliştirir.

RareSum: Sağlık profesyonellerine veri ve yapay zeka teknolojilerinin yardımıyla nadir hastalıkları teşhis etme süreçlerine destek sağlar.

VerdantWave: PP, PE gibi polimere ihtiyaç duyan otomotiv, elektronik, FMCG ve yapı malzemesi endüstrilerinde bulunan sıfır emisyon hedefi veren şirketlere selüloz bazlı zirai atık katkılı biyokompozit polimer geliştirir.

Biomix: Biyogaz ve atık su tesislerinde kullanılmak üzere enerji tüketimini azaltan, yüksek verimliliğe sahip karıştırıcılar geliştirir.

Concrete Hub: Hazır beton tesislerinin kaynaklarının verimli kullanabilmesi ve kullanıcılara ürünün daha hızlı ulaştırılabilmesi için optimizasyon yazılımı sağlar.

My Genome Screen: Genetik hastalıklara sahip bireyler için doğru ve erken teşhis olanağı sunmak, sağlıklı bireylere de potansiyel sağlık risklerini belirlemelerini sağlamak amacıyla, kişilerin genom verisini kullanarak kişiye özgü teşhisler, uyarılar ve yaşam tarzı önerileri sunar.

Güncel İçerikler