Biyoteknoloji odaklı AI Proteins, 18.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sentetik proteinleri yapay zeka desteğiyle sıfırdan tasarlayan biyoteknoloji girişimi AI Proteins, 18.2 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Sentetik proteinleri sıfırdan (de novo) olarak tasarlayan biyoteknoloji girişimi AI Proteins, 18.2 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turu, Cobro Ventures ve Lightchain Capital tarafından ortaklaşa yönetildi.

Girişim, tamamen yeni proteinler tasarlamak için farklı bir yaklaşımla protein terapötiklerini yeniden düzenliyor. Yapay zeka tabanlı tasarım ve yüksek verimli bir ilaç keşif platformu kullanan AI Proteins, belirli terapötik uygulamalar için optimize edilmiş de novo proteinler oluşturuyor. AI Proteins platformu, oral uygulama için optimize edilebilecek ucuz, dayanıklı, oldukça spesifik proteinlerin geliştirilmesine olanak tanıyor.

AI Proteins’in kurucusu Dr. Chris Bahl, “Akademisyenlikte geçen on yılın ardından, de novo protein tasarımı nihayet prime time için hazır. Bu teknoloji ile yeni nesil terapötikleri kliniğe daha hızlı getirebileceğiz. Yüksek düzeyde bir kontrolle, mevcut modaliteleri engelleyen ve nihayetinde ilaçları daha güvenli ve daha etkili hale getiren birçok sorunu çözebiliriz. Yüksek verimli platformumuz, klinik öncesi çalışmalara hazır molekülleri benzeri görülmemiş bir hızda, test edebileceğimizden daha hızlı üretebiliyor. Başkalarıyla ortak olmak, bu platformun tüm potansiyelini anlamamıza ve dünyaya mümkün olduğu kadar iyi şeyler sunmak için kullanmamıza yardımcı olacak.” dedi.

AI Proteins CEO’su ve Lightchain Capital Genel Müdürü Drew Dennison, “AI Proteins platformu, başarıyı sağlamak için tüm doğru bileşenlerle çevrili. Müthiş ve inanılmaz yetenekli bir ekip, şirkete derin bir bağlılığa sahip özel bir yatırımcı grubu ve olağanüstü bir kültüre sahip.” dedi.

Cobro Ventures Genel Müdürü Todd Kaloudis, “Alanında öncü olarak AI Proteins, birçok değerli uygulama için özel olarak hazırlanmış miniproteinleri hızla oluşturmak için hesaplama ve biyolojik teknolojilerdeki büyük ilerlemelerden yararlanmaya hazır. Görevlerini desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, hiper kararlı üç boyutlu bir yapı oluşturan peptitler olan mini proteinlerin terapötik potansiyelini ortaya çıkarmak için de novo protein tasarım platformunu kullanıyor. Miniproteinler, geleneksel antikor gelişiminin karşılaştığı birçok sorunu çözebilir, maliyetleri düşürmeye, terapötik gelişmeyi hızlandırmaya ve başarı oranlarını artırmaya yardımcı olabilir.

Yatırımla beraber AI Proteins, operasyonlarını ve iş erişimini genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler