Airbnb, çalışanlarına kalıcı olarak uzaktan çalışma fırsatı sunuyor

Airbnb CEO'su Brian Chesky, çalışanların evlerinden veya ofisten çalışabilecekleri yeni bir döneme girdiklerini açıkladı. Çalışanlar, yaşadıkları ülkenin herhangi bir yerinde çalışma esnekliğine sahip olacak.

COVID-19 pandemisinin etkileri yavaş yavaş azalırken, pandemiyle birlikte hayatımızda yer eden uzaktan çalışma modeli her geçen gün daha çok benimseniyor. Airbnb, şirket CEO’su Brian Chesky‘nin çalışanlara gönderdiği bir e-postayı paylaşarak 15 bin çalışan için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini açıkladı.

COVID-19 pandemisi başladığından beri daha çok insan nerede yaşadığı ve çalıştığı konusunda daha fazla esnek davranıyor. Bu esneklik eğilimine yanıt olarak Airbnb, çalışanların istedikleri her yerde yaşayabilecekleri ve çalışabilecekleri bir model duyurdu. Şirket ayrıca, farklı bölgelerden insanların işe alınması için farklı destinasyonlarla ortaklık kurmaya odaklanacak. “En yetenekli insanlar her yerde yaşarlar, tek bir alanda yoğunlaşmazlar” diyen Chesky, çeşitli topluluklardan işe alım yaparak daha çeşitli bir şirket haline geleceklerini vurguladı.

2008 yılında kurulan ve merkezli San Francisco’da olan şirket, bu yeni model ile çalışanlarına birçok seçenek sundu. Bunlardan ilki “home office” diye bildiğimiz evden çalışma modeli. Airbnb CEO’su, çalışanların çalıştıkları ülkenin herhangi bir yerine yerleşebileceklerini ve bunun çalışanların tazminatını değiştirmeyeceğini ekledi. Haziran ayından itibaren maaş için ülkeye göre tek ödeme katmanları sunacağını söyleyen Airbnb, çalışanlarına harekete geçmeden önce yöneticilerle görüşmeleri gerektiğini ekledi. Şirket, kalıcı uluslararası taşınmalar çok daha karmaşık olduğundan bu yıl buna izin vermeyecek.

Buna ek olarak Airbnb çalışanları dünya çapında seyahat etme ve çalışma esnekliğine sahip olacak. Eylül ayından itibaren çalışanlar, 170’den fazla ülkede yılda 90 güne kadar her yerde yaşayıp çalışabilecek. Peki, ekip içi işler nasıl halledilecek? Chesky, bağlantı kurmak ve işbirliği yapmak için yıl boyunca gerçekleşecek “anlamlı ve yüz yüze” toplantılara öncelik vereceklerini belirtti. Bunun yanı sıra koordineli bir çalışmaya odaklanacak olan ekip, çevrim içi görüşmelerin yanı sıra, saha dışı ve sosyal etkinlikler için belirli bir takvime göre hareket edecek.

Güncel İçerikler