Girişimcilere Türkiye, ABD, İngiltere’nin yanı sıra Estonya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşu ve tüm finansal süreçlerini yönetebildiği online bir platform Mükellef; Finberg liderliğinde Colendi, hiVC ve Agah Uğur’un da aralarında bulunduğu girişimcilik dünyasından toplam 6 melek yatırımcıdan 20 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı.
Mükellef, aldığı bu yatırımla yurtdışı pazarlarda büyümeyi ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.
“Hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyümeyi hedefliyoruz”
Dünyanın saygın araştırma şirketlerinin hazırladığı raporlara göre en büyük şirketlerde bile ortalama 2 yıl çalışma süresinin ardından freelancer çalışma modeline geçiş yapıldığını belirten Mükellef Kurucusu Okan Şafak, “Bizler de bu trendlerden yola çıkarak bundan 3 yıl önce girişimcilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan yönetebildikleri platformumuz Mükellef’i kurduk. Bu yılın ilk çeyreğinde; 50 kişilik ekibimizle, globalde şirket kurmak isteyen müşteri sayımızı 2 kat artırdık. Hem girişimcilerin hem de yatırımcıların ilgisinden oldukça memnunuz. Henüz 3’üncü yılımızda ulaştığımız 20 milyon dolarlık değerleme bizleri gururlandırıyor. Global pazardaki büyüme planımıza göre ihtiyacımız olan tutarı aldığımız bu yatırımla, var olduğumuz tüm pazarlarda Wise, American Express, KPMG Spark ve Mercury Bank gibi güçlü iş ortaklarıyla, hizmetlerimizi daha da geliştirmeyi ve konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 2022 yılı sonuna kadar; Kanada, Hollanda, Singapur, Malta, Karadağ ve Macaristan’a açılarak, globalde de binlerce işletmeye hem kuruluş hem de finansal çözümlerimizi sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Bireysel girişimci için A’dan Z’ye hizmet
COVID-19 salgınının dijital dönüşümü hızlandırdığı, tüketici alışkanlıklarının yanında çalışma hayatının dinamiklerini de kökten değiştirdiği süreçte bireysel girişimcinin zaman ve mekândan bağımsız şirket kurabildiği bir platform yaratarak girişimcilere adeta can suyu olduklarını vurgulayan Şafak, “Bireysel girişimcinin asıl ihtiyacı şirketini kurduktan sonra başlıyor. Kullanıcılarımız sisteme kaydolduktan çok kısa bir süre sonra gelirlerini elektronik ortamdan belgelendirebiliyor, giderlerini de hem web hem de mobil uygulamalar üzerinden çok pratik bir şekilde sisteme girebiliyorlar. Dolayısıyla verdiğimiz hizmetlerle bireysel girişimcinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına cevap olabiliyoruz. Tüm dünyadaki girişimcilerin; göçmenlik, yatırımcı bulma kolaylığı, global pazar yerlerinde satış veya hizmet ihracatı yaparak dövizle ödeme alabilmeleri için Türkiye, ABD, İngiltere’nin yanı sıra Estonya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinde ticaret yapmak isteyenlere, şirket kuruluşu ve sonrasındaki finans süreçlerinde destek oluyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında 96 ülkeden üye elde ettik. Sunduğumuz tüm bu hizmetlerle girişimcinin hayatını kolaylaştırırken kurulduğumuz günden bugüne 12.000’in üzerinde şirketin kuruluşunu gerçekleştirdik. Haliyle büyüyen işimiz yatırımcıların da dikkatini çekti. Özellikle global pazarlardaki büyüme hedefimiz yatırımcının ilgisiyle güzel buluştu. Global hedefimize yatırımcılarımızın desteğiyle hızla ulaşacak olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız” dedi.