Yeni Google Maps özellikleriyle iOS’ta karanlık modu etkinleştirebilir, iMessage’dan canlı konum paylaşabilirsiniz

Google Haritalar, önümüzdeki günlerde iOS cihazlarında kullanıma sunulacak 3 yeni özellik duyurdu.

Google Haritalar, iOS’ta 3 özellik güncellemesi duyurdu. Canlı konumunuzu iMessage uygulamasında doğrudan paylaşabilir, uygulamayı karanlık modda kullanabilir ve ana ekranınıza bir trafik widget’ı ekleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde etkinleştirilecek yeni özellikler, Google Haritalar’ın Apple’ın Haritalar uygulaması karşısında güçlü bir rakip olarak konumlanmasını sağlıyor.

iMessage’da canlı konum paylaşımı

Google Haritalar’da canlı konum paylaşımı zaten mümkündü. Tahmini varış sürenizi ve hatta telefonunuzun kalan pil ömrünü seçtiğiniz kişilerle paylaşabiliyordunuz. Duyurulan bu yeni özellik ile artık iMessage uygulamasından ayrılmadan canlı konumunuzu istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için iMessage’daki Google Haritalar seçeneğine tıklamanız yeterli. Konumunuz 1 saat boyunca karşı tarafla paylaşılacak, ancak dilerseniz bu süreyi üç güne kadar uzatabilirsiniz.

 

Ana ekrandan trafik durumunu öğrenebilme

Google Haritalar’ın en çok kullanılan özelliklerinden olan trafik durumunu görebilme, trafiğin ne durumda olduğunu, gitmek istediğiniz yerlere ne kadar gecikmeyle gideceğinize dair bilgi veriyor. “En güçlü özelliklerinden birinin bir bölgedeki canlı trafik durumunu görme yeteneği” olduğunu belirten Google, artık ana ekranınızdan ayrılmadan trafik durumunu görebilmenizi sağlıyor. Böylece, trafiğin nasıl olduğunu yeni trafik widget’ı ile ana ekranınızdan görebilir ve buna göre plan yapabilirsiniz. Ayrıca, ev, iş yeri, benzin istasyonu gibi sık gidilecek yerleri belirleyebilir ve tek bir dokunuşla bu yerlere gidebilirsiniz.

iOS için karanlık mod

Android cihazlarda zaten kullanılan karanlık mod, yeni güncelleme sonrası iOS için Google Haritalar’da kullanıma sunulacak. Böylece, pil ömründen tasarruf edebilmek ve gerektiğinde gözlerimizi dinlendirebilmek mümkün. Özelliği etkinleştirmek için Ayarlara giderek karanlık mod özelliğini “Açık” hale getirmek gerekiyor.

Güncel İçerikler