Geçtiğimiz haftalarda hikayesine yer verdiğimiz ve Melis Bilgili tarafından kurulan yerli girişim Melo App, 8 Ay önce ilk turda 2 milyon TL değerleme üzerinden yatırım almıştı. Şimdi ise ikinci turda Keiretsu Forum Türkiye, Asuman Dayıcan, Mine Şenuysal Özgür, Faik Ulutaş ve adı açıklanmayan bir grup yatırımcıdan 5 milyon TL değerleme üzerinden yaklaşık 1 milyon TL yatırım aldı.
Dijital güzellik asistanı Melo App, iki aylık bir geliştirme sonucunda 2019 yazında MVP olarak yayınlandı ve uzman kayıtlarına başladı. Aynı yılın son baharında ilk satışını gerçekleştirdi. 2020 başında ismini sadeleştirerek Meloknows’tan Melo App olarak sadeleştirdi. Bu süreçten sonra teknolojisini geliştirmeye odaklanan girişim, hem App Store hem de Google Play’de yerini aldı.
Dijital güzellik asistanı: Melo App
Melis Bilgili: “Yasaklardan dolayı güzellik salonlarının kapalı olduğu 3 ay boyunca teknolojimize ve uzman sayımızı artırmaya odaklandık. Yasaklar bittiğinde müşterilerin ‘evde kişisel bakım’ ihtiyacını karşılayama hiç olmadığı kadar hazırdık.” dedi.
Melo App, Türkiye’de kişisel bakım ve güzellik hizmetlerini müşterinin bulunduğu konumda almasını sağlayan ilk teknoloji girişimidir. Bir güzellik salonu ya da kuaföre gitmeden, müşterilerin ihtiyacı olan kişisel bakım ve güzellik hizmetlerini evleri, ofisleri veya otellerinde almalarını sağlayan bir dijital güzellik asistanıdır. Müşterilerin ‘tek tıkla’ sertifikalı ve uzman kuaför, berber ve güzellik uzmanlarını keşfetmesini, ihtiyacı olan hizmeti kendi hijyen ve konfor alanında almasını sağlar. Sistemine kayıtlı Melo Sanatçılarının işlerini dijitale taşıyarak, boş zamanlarını ek gelire çevirmelerini, ister çalıştıkları salonda isterlerse de freelancer olarak yeni müşteriler edinmelerini, kolay ve güvenli bir şekilde online randevu ve ödeme almasını sağlar.
Bilgili: “Melo App kullanıcıları ve uzmanları randevu aldıkça, kozmetik markalardan orijinal veya deneme boy ürünler kazanıyor. Bu sistem sayesinde hem işbirliği yaptığımız kozmetik markaların tanıtımını yapıyor hem de hediye ürünler hakkında geri bildirim toplayarak, firmalara önemli data analizleri sunuyoruz.”
Edindiğimiz verilere göre şu anda uygulamada; İstanbul, Ankara dahil 15 şehre ve İran Tahran’da 1000’den fazla sertifikalı kuaför ve güzellik uzmanına, 20.000’den fazla kullanıcı var. Ayrıca 13 dakika uygulama içi ortalama vakit geçirme süresine de ulaşmış bulunuyor. Şu ana kadar Miniso, New Essentials, Gulsha gibi glabal 8 marka ile çalıştı.
Melo App’i rakiplerinden ayıran özellik
Melis, rakiplerinden ayıran özellik olarak “Biz ‘evde güzellik hizmeti’ sistemini ülkemize ilk getiren ilk teknoloji girişimiyiz. Rakiplerimizden farklı olarak pandemiden önce kurulduk. Sektörün öncüsü olarak, diğer girişimlere ilham olup ülkemizdeki bu pazarın gelişmesini sağladığımız için mutluyuz. Türkiye’deki rakiplerinden farklı olarak kurucuları güzellik sektörü ve mobil uygulama alanında uzmanlaşmış bir girişimiz. İş modeli olarak ise hem freelancerlar hem de salon çalışanları için kullanılabilen bir sistem sunarak global rakiplerimizden de oldukça ayrılıyoruz. Melo App’de müşteriler hem uzmanların salonunda hem de evlerinde randevu oluşturabiliyorlar, hem de ücretsiz! Aynı zamanda uygulama içerisinde sunduğumuz rich media ile kullanıcıları içeride uzun süre tutmamız, marka iş birliklerimiz, ürün hediye etmemiz gibi bir çok konuda farklılaşıyoruz.
Bizim başından beri hedefimiz ‘güzellik’ denince ilk akla gelen uygulama olmak. Bu hedefimize adım adım ilerliyoruz. Başta MENA sonrasında ise globalde adımızı bu şekilde duyuracağız.” dedi.