Türkiye’nin en popüler startup pazaryerlerinden biri olan StartupMarket, girişimleri daha yakından tanımak isteyen yatırımcılara alternatif pazarlar ve doğru finansman işlemleri yaratmak için StartupMarket Kitlesel Fonlama Platformu’nu kuruyor.
SPK (Sermaye Piyasaları Kurulu) sürecini geçtiğimiz ay başlatan ve yatırım bazlı yöntem ile kitlesel fonlamaya odaklanacak olan StartupMarket, ilk fonlamasını 2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirecek.
StartupMarket Kurucu Ortağı Serkan Bağce, Statista’ya göre 2022 yılında kitlesel fonlama platformlarından toplanan fon büyüklüğünün 57 milyar dolara çıkmasının beklendiğini ifade ederek, “Türkiye’de ise beyaz yaka çalışanların Türkiye startup ekosistemine yıllık 120 milyon dolardan fazla yatırım yapabileceği bir potansiyel olduğunu öngörüyoruz. StartupMarket’in son yıllarda ekosistemde hızla artan hacmi ile, Türk ve uluslararası yatırımcılara alternatif pazarlar ve doğru finansman işlemleri yaratmak hedefi ile kitlesel fonlama platformumuzu kurmaya karar verdik.” dedi.
2020 yılı Ocak ayından bu yana platformun ziyaretçi sayısının 3 katına çıkmasından oldukça memnun olduklarını belirten Bağçe, StartupMarket kitlesel fonlama platformunun, yatırım yapmak isteyen ama yatırım süreci hakkında bilgisi ve zamanı olmayan potansiyel yatırımcılara yönelik çözümler de sunacağını ekledi.
StartupMarket, 2020’de 2 milyonu aşkın startup profili görüntülenmesiyle, startuplar ile yatırımcıyı bir araya getiren Türkiye’de en çok incelenen pazaryerlerinin başında geliyor. StartupMarket kitlesel fonlama platformu, Türk girişimlerin fonlanma işlemlerini bir pazarlama aracı olarak kullanmalarını imkan verirken, daha hızlı ve uluslararası bir modelle büyümelerine de fırsat sunacak.
StartupMarket’te 2.200’ün üzerinde girişim yer alıyor. Bugün 90’tan fazla girişim, platform üzerinde yatırım arıyor. Farklı aşamalarda bulunan girişimlerin aradığı yatırım tutarları ise 30.000 dolardan 3 milyon dolara dolara kadar geniş bir yelpazede değişiyor. StartupMarket bugüne kadar, platformda bulunan ve yatırım arayan girişimlerin 12’sinin yatırım bulmasına aracı oldu.