Yerli teknoloji girişimi Acrome Robotics, İTÜ ETA Vakfı Doğa Okulları işbirliği ile DogaTech Riders platformunu duyurdu

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Acrome Robotics ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Okulları işbirliği ile hazırlanan, Python, robotik, matematik ve fizik içeriklerinden oluşan online robotik eğitimi DogaTech Riders‘ı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Riders.ai platformu üzerinden düzenlenen farklı sanal robotik yarışmalara 792 başvuru alarak 639 yarışmacı kabul edilen platformda, toplamda 3554 saat kodlama toplamda 7 ülke 4 kıtadan katılımcı olmuştur. Mayıs ayında, Türkiye’nin ilk online robotik yarışmasını düzenledikten hemen sonra İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ile birlikte Python, robotik, matematik ve fizik içeriklerinden oluşan Türkiye’nin ilk çevrimiçi uygulamalı kursunu geliştirdik. Kurslarımıza programlama ve robotiğe ilgisi olan herkesi bekliyoruz.

Programlama yeteneğini, robotlarla geleceğin dünyasına taşı!

Programlama ve robotik konusunda yeteneği olan ve öğrenmek isteyen her yaştan katılımcının simülasyon altyapısı ile uygulamalı robotik kodlama eğitimlerine katılarak teknik bilgisini geliştirmesini hedeflediğimiz eğitim programımız 23 Kasım’da başlayacaktır. Eğitim süresi haftada 1 saat olmak üzere toplam 30 hafta sürecektir. Eğitim materyalleri ve eğitim içeriğinin Türkçe olduğu kurslarda bulut tabanlı entegre bir simülasyon ortamı sağlanacak, konular İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenleri kolaylaştırıcılığında aktarılacak ve geliştirilen algoritmalar test edilerek interaktif bir öğrenim süreci olacaktır. Katılımcılar kurs sürecinde Python programlama dilinin temellerini öğrenirken, robotik dünyasına da giriş yapacaktır. Katılımcılar platform üzerinde ders dışı çalışmalara devam edebilecek, kursun bitiminde online robotik yarışmasına katılarak becerilerini gösterebilecektir.

Eğitime programlama bilgisi temeli olan, kendisini Python programlama dilinde ve robotik dünyasında geliştirmek isteyen herkes katılabilecektir ve tüm katılımcılara eğitim sonunda İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Acrome Robotics onaylı başarı sertifikası verilecektir.

DogaTech Riders Robotik Eğitimi’nde katılımcıları eğitimde neler bekliyor?

21. yüzyılın drone’lar, endüstriyel robotlar otonom araçlar gibi uygulamalarda karşımıza çıkması ile robotların çağı olacağını söylemek mümkün. DogaTech Riders Robotik Eğitimi ile katılımcılar bu robotlar ile tanışacak, onları bir amaç doğrultusunda programlamayı öğrenecek, robotların matematik, fizik ve algoritma alanları ile ilişkisi hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olacaktır.

Ayrıca hikayeleştirilmiş konu anlatımları ile oldukça kolay bir öğrenim deneyimi katılımcıları bekliyor. Eğitimin sonunda düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük online robot yarışmasında yer alarak, öğrenilenlerin uygulama imkanı sunulacaktır.

Bu eğitime kimler katılabilir?

DogaTech Riders Robotik Eğitimi, katılan kişilerin 21. Yüzyıl yetkinliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Sunulan eğitim katılımcılara, matematik, fizik, algoritma geliştirme ve kodlama alanlarında eşsiz bir deneyim sunacaktır. Otonom sistemler, görüntü işleme, endüstriyel robotik gibi birçok teknoloji alanında sizlere temel bilgi ve deneyimler sunacak olan eğitim, teknoloji alanındaki vizyon ve yetkinliklerinizi geliştirmesi amaçlanarak tasarlanmıştır.

DogaTech Riders Robotik Eğitimi programlama konusunda bilgisi olan herkese açıktır. Tamamen uzaktan gerçekleştirilecek olan bu eğitim için katılımcıların ihtiyaccı olan temel gereçler bir bilgisayar ve internet bağlantısıdır. Eğitim tamamen web tabanlı olup herhangi bir program yüklenmesine gerek duyulmamaktadır.

DogaTech Riders Robotik Eğitimi’nde nasıl bir ders program katılımcıları bekliyor?

  • Modül 1: Robotik için Temel Programlama
    • Konular: Python programlama dili, döngüler, koşullu ifadeler
  • Modül 2: Robotiğe Giriş:
    • Konular: Yol Bulma Algoritmaları, Sensörler, Eyleyiciler, Robotlarda Geri Bildirim, Görüntü İşlemeye giriş
  • Modül 3: Robotikte Fizik ve Matematik:
    Konular: Robotikte Yer Çekimi, Newton Yasaları ve Robotlar, Koordinat Sistemleri ile Robotikte Haritalar
  • Modül 4: Endüstriyel Uygulamalar:
    Konular: Endüstriyel Pick and Place uygulamaları, Robotikte Arama Kurtarma Uygulamaları, Tarımda Robotik Uygulamalar
  • Modül 5: Otonom Robotlara Giriş:
    Konular: Gelişmiş Yol Bulma Algoritmaları, Görüntü İşleme ile Otonom Karar Alma, Labirent Problemlerine Giriş, Engel Tanımlama ve Kaçınma Algoritmaları

Katılımcıların beklemesi gereken eğitim çıktıları nelerdir?

Katılımcılar bu eğitim ile robotik alanına bir giriş yapmış olacak ve kazanacakları yetkinliklerin yanında, eğitim sırasında sağlanan kaynaklardan faydalanarak, katılımcıların ilgi duyduğu alanda kendilerini geliştirerek geleceğin aranan geliştiricilerinden olma imkanına erişecektir.

Güncel İçerikler