Octo markasıyla hizmet veren yerli sosyal ağ platformu Ahtapot App, 12 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2016 yılında kurulan ödüllü sosyal ağ platformu Ahtapot App, yeni turda Hüseyin Karayağız lider yatırımcılığında TRANGELS tarafından 12 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Aldığı yatırımla 2021’de global ölçekte varlık göstermeye hazırlanıyor.

Ahtapot App ile kişiler ve kurumlar başka bir markanın müşterisi olmak yerine kendi platformunun sahibi olacaklar.

Girişimin kurucu ortağı Özer Akıncı: “Artık Bireyler ve kurumlar kendi marka ve logolarıyla kendi mobil uygulamalarına sahip olabilecekler. Türkiye’de pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Kamu sektöründe yabancı iletişim altyapılarının yasaklanması Türkiye’nin uzun süredir yerli ve milli yazılımlara ihtiyaç duyduğunun en güçlü göstergesi. Ahtapot App olarak an itibariyle kamu, özel sektör, eğitim, dernekler ve bireylerin hemen kullanmaya başlayabileceği “Octo” isminde çok yönlü bir sosyal iletişim aracı geliştirdik ve mühendislerimizle birlikte Octo’yu sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. 2021’in ilk çeyreğinde hazırlıklarımızı tamamlayıp belirlediğimiz dört pilot ülkede global piyasaya açılacağız. Türkiye pazarına kıyasla rekabetin daha yoğun olduğu global piyasada, yapay zeka temelli topluluk yönetim araçlarımızın bize pazarda ciddi stratejik avantaj sağlayacağını öngörüyoruz. Global pazarda Ahtapot App, Octo ismiyle tanıtılacak.” dedi.

Kendinize ait “Mobil” platformunuzda;

  • Yazı, fotoğraf ya da video gibi içeriklerin paylaşımı
  • Görüntülü görüşme
  • Anket Oluşturma
  • Mesajlaşma
  • Konum bildirme
  • Etkinlik oluşturma
  • Entegre ödeme sistemi
  • Uygulama pazar yeri
  • API Entegrasyonu
  • Yapay zeka ile topluluk verilerini anlamlandırma gibi bir çok gelişmiş araçlara sahip olacaksınız. Kullanıcılarınız platforma istedikleri ekrandan, cep telefonu, tablet, bilgisayardan (web) ulaşabilecekler.

90’ların sonu, 2000’lerin başında bilgisayarlara geçiş ve Fax teknolojisinin yerini mail teknolojisine devrettiği dönem gibi şimdi de mobil telefonlara geçiş ve mail teknolojisinin herkesin gündelik hayatta kullandığı yeni bir deneyim olan mesajlaşma ve gönderi paylaşımı pratiğine dönüşmesinin arefesindeyiz. İşte Ahtapot App olarak OCTO ile yeni iş yapma modelinin altyapısına sahip olmayı çok kolay hale getirdik.

Octo ile bireysel kullanım için üretilmiş diğer iletişim altyapılarının aksine tümüyle kontrolün sizde olduğu kendinize ait bir platformun sahibi olursunuz. Kişisel verileriniz ve kullanım esnasında üretilen tüm veriler sizde kalır ve bu verileri analiz ederek topluluğunuz hakkında çeşitli iç görülere sahip olursunuz.

Veri güvenliği ve verinin Türkiye’de kalması Ahtapot’un en başta gelen başlıklarından biri. Ahtapot’un en önemli özelliklerden biri de verinin sahipliğinin müşteride olması ve verinin müşterinin istediği yerde tutulması. Kurum ve kuruluşlar isteğe bağlı olarak platformu tamamen kendi sunucuları üzerinde çalıştırabiliyor ya da “Octo bulut sunucuları” üzerinden hizmet alabiliyor. Uçtan uca şifreleme ile verileriniz her zaman güvende kalıyor.
Kullanıcılar, API platformunu kullanarak ya da pazar yerinden seçebileceği binlerce uygulamayı sadece birkaç adımda Octo’ya entegre edip gündelik hayatta kullanmaya alışık olduğu uygulamaları kullanmaya devam edebiliyor.

Güncel İçerikler