Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK tarafından duyurulan “Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri” sıralamasında birinci olan Sabancı Üniversitesi, bu başarısının tesadüfen olmadığını kanıtlayan SUASSAT adında kendi öğrencilerinin projelerini hayata geçirebileceği bir fon duyurdu.
Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü lisans öğrencilerinin yenilikçi projeler üretmesini teşvik etmek amacıyla bir fon oluşturdu. Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin başvurularına açık olan, Arts, Social Sciences, Entrepreneurship and Technology (ASSET) Lisans Projeleri Programı’na, 12 Ocak 2018tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
ASSET, lisans öğrencilerinin akademik ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmayı ve öğrencilerin kariyerlerinin ilk adımlarında yenilik ve olumlu sosyal fayda üreten girişim projelerinde yer almalarını hedefliyor.
Odak noktası yenilik olan ASSET, uygulamalı ve girişimci bir yaklaşımı merkeze almakla birlikte sosyal bilimler, sanat ve doğa bilimleri gibi geniş bir alanı kapsıyor. Teknoloji, sosyal yenilikler, sanat ve girişimciliği birleştiren disiplinler arası bir araştırma ve uygulama yaklaşımına sahip olan ASSET, bununla beraber, öğrencileri rekabetçi işgücü piyasasına hazırlayacak şekilde akademik ve akademik olmayan yeterliliklerle donatmayı hedefliyor.
Bu amaçlarla, Sabancı Üniversitesi’nin bütün öğrencileri yenilikçi lisans projelerini desteklemek için oluşturulan Arts, Social Sciences, Entrepreneurship and Technology (ASSET) Lisans Projeleri Programının bir parçası olmaya ve yaratıcı projelerinizi hayata geçirmek üzere fon başvurusunda bulunmaya davet ediliyor.
Öğrencilerin başvuru formunu kullanarak bir ön bütçe ve uygulama planı oluşturdukları projelerini paylaşmaları yeterlidir.
ASSET Lisans Projeleri’ne başvuru ile ilgili önemli noktalar:
- Son başvuru tarihi: 12 Ocak 2018
- Proje başvurusu bireysel veya grup olarak yapılabilir. Grup projeleri teşvik edilmektedir.
- Somut bir çıktı elde etme (örneğin bir ürün, sosyal yenilik veya sosyal fayda yaratmayı hedefleyen bir proje) potansiyeli barındıran herhangi bir konu üzerinde çalışılabilir.
- Başvurular bu konularla sınırlı olmamakla birlikte proje sunulabilecek alanlara örnek olarak sürdürülebilirlik, biyoteknoloji, çevre, enerji, eğitim, engellilik, malzeme bilimi, toplumsal cinsiyet, veri analizi, bilgi yönetimi, uyuşmazlık çözümü, STEM verilebilir. Disiplinlerarası projeler teşvik edilmektedir.
- Fon alacak projeler ve alınacak fonların miktarı Değerlendirme Komitesi tarafından belirlenen hakemler tarafından kararlaştırılır. Değerlendirme Komitesi aynı zamanda seçilen projelere periyodik olarak rehberlik eder. Değerlendirme Komitesi, başvuru aşamasında danışmana sahip olmayan projelere bir danışman belirleyecektir.
- Rehberlik sürecinde başarılı bir şekilde hayata geçirilen projeler SUCool desteği alma şansına sahip olacaktır.
- Projenin fikri mülkiyet süreçleri (patent araştırması, patent başvurusu, marka ve tasarım başvuruları gibi) hakkında sorularınız için Sanayi İşbirlikleri ve Teknoloji Lisanslama Ofisi’nden (ILO) destek alınabilir: [email protected]
Başvuru formu: sabanciuniv.edu/en/suasset-form