Holacon, farklı ölçeklerde ve farklı kategorilerdeki etkinliklerin a’dan z’ye yönetilmesini ve katılımcıların etkinliklerde interaktif bir deneyim elde etmesini sağlayan yerli bir girişimdir.
Etkinlik yönetim sistemi olan Holacon içerisinde 20’den fazla içerik aracı bulunuyor. Kısaca araçları temel başlıklar halinde ele alırsak; Operasyon Yönetimi, Kayıt Yönetimi, Konaklama ve Transfer Yönetimi, Etkinlik İçerik Yönetimi ve Pazarlama, Web Site ve Mobil Uygulama, Entegrasyon ve Rapor Servisi olarak 6 başlıkta tanımlayabiliriz.
Eylül 2017’de Arzu Begüm Taştan, Mustafa Özkan Taştan, Kemal Taha Taştan ve Muhammed Fethullah Çaylı tarafından kurulan Holacon‘un ana şirketi İstanbul ve Londra merkezli Internative Yazılım ve Dijital Çözümler şirketidir. Yaklaşık 1 yıllık geliştirmelerinde ardından Aralık 2018‘de faaliyetlerine başladı.
Global pazara hazır ürün: Holacon
Holacon’un mobil uygulaması tarafında katılımcılar için bir çok deneyim bulunuyor. Uygulama üzerinden etkinlikler görüntülenebilir, kayıt yaptırılabilir, davetiye sistemi ile kendi eposta adresine gelen davetiyeleri uygulamada görebilir, etkinliklerde eğer kişiler kendi profil görüntülenmesine izin verdi ise diğer kişiler bu profilleri ziyaret edebilir, mesajlar gönderebilir, randevular oluşturabilirler, etkinlik öncesi ve sonrası kontak listesi oluşturup daimi bir şekilde diğer kişiler ile iletişim halinde kalabilirler.
Uygulama içerisinde; Duyurular, Etkinlik Anıları, İş Ağı, Kendini Tanıt, Organizatöre Sor, Kayıp Eşya kategorilerinde sosyal hub’lar da bulunuyor. Önümüzdeki 1 yıllık süreç içerisinde yeni özellikler eklemeyi planlayan ekip, ilk etapta kullanıcı deneyimini geliştirecek. Ayrıca Holacon’un alt yapısının global pazara uygun şekilde kodlandığı da aldığımız bilgiler arasında.
Kurucuların yaptığı açıklamada; “Holacon, globalde Türkiye’yi altyapısı, teknolojisi ve getirdiği çözüm ile temsil edebilecek bir girişim. Yurt dışındaki rakiplerinden çok daha kapsamlı ve çok daha esnek bir yazılım. Türkiye; Kongre ve etkinlik sektörünün önemli ülkelerinden biri. Her yıl çok farklı alanda, çok sayıda etkinlik gerçekleşiyor. Etkinlik sektörü çok fazla kalemi, maliyeti, manuel yönetilmesi gereken süreçleri içeriyor ve hata yapma olasılığı çok yüksek. Biz bu ürünle bu süreçlerdeki hata ve maliyetlerden doğan zararları sıfıra indirgemeyi hedefliyoruz.” dedi.
Girişimin değer önerisi
Kuruculara girişimin değer önerisini sorduğumuzda şu yanıtı verdiler: “Yurt dışında birkaç rakibimiz mevcut fakat bunlar Türkiye pazarında değiller ama Türkiye’den yapılan arama hacimleri ve ihtiyaç çok yüksek seviyelerde. İsimlerini sıralayacak olursak, Idloom, Meetinghands, Whova, cvent, socialtables ürünleridir. Holacon tüm bu ürünlerin birleşimi bir üründür ve Türkiye’deki etkinlik standartlarına çok uygun şekilde hazırlanıp karmaşık operasyon koşullarındaki sorunları çözebilecek kapasitededir. Yerelde ise benzer çözümler sunan ürünler mevcut fakat bunlar cloud yapıda değiller bir etkinlik için satın alıp kurulum yapılmasını istemeniz gerekir hepsi lokal çözümler, örneğin etkinlik kayıt için bir yazılım almanız gerekirken, etkinlik için bir de mobil uygulama almanız gerekiyor ve sürdürülebilir değiller. Holacon altyapı, teknoloji ve arayüz olarak çok önde olmanın yanı sıra a dan z ye çözümler sunuyor ve ekstra araçlara ihtiyacınız olmadan süregelen etkinliklerinizi sürekli bir şekilde yapmanızı ve bir önceki yıllarla karşılaştırabilmenizi sağlıyor. Holacon ile etkinlik süreçlerinin hafızasını da elde etmiş oluyorsunuz.”
Türkiye’deki yeni girişimleri paylaşmaya devam ediyoruz. Bizi düzenli takip ederek, teknoloji ve inovasyon odaklı girişimlerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Holacon’la ilgili gelişmeleri de paylaşacağız.