TÜBİTAK, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından 2014’ten beri düzenlenmekte olan “Enerji ve Çevre” temalı Girişimcilik Hızlandırma Programı – GCIP “Temiz teknoloji girişimcileri geleceği şekillendiriyor. Sizde bu değişimin bir parçası olun” sloganı ile çalışmalarını sürdürüyor.
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ve The Cleantech Open ile birlikte “enerji ve çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin desteklendiği ve yarıştığı uluslararası program, Türkiye’de 5.yılında da temiz teknoloji girişimcilerini desteklemeye devam ediyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkede sürmekte olan program başta eğitim ve mentorluk destekleri olmak üzere, tanıtım ve sermayeye ulaşım kilit aktivitelerini bu konuda çalışan girişimcilere sunuyor.
Son Başvuru: 5 Mayıs 2018
Başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Ulusal ve Uluslararası Arenada Adınızdan Söz Ettirin!
GCIP Türkiye, kamu ve özel sektör destekli yürütülmekte olan çok sayıda girişimcilik programı içinde 2014 yılından bugüne oluşturduğu çeşitli iş birlikleri ve girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılarla öne çıkıyor.
Paydaşları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, KOSGEB ve TTGV’nin yer aldığı Türkiye’nin en kapsamlı temiz teknolojiler platformu GCIP girişimcilere özel olarak geliştirildi.
Yarışma Fikri Olan Herkese Açık
Türkiye’de TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) ev sahipliği yaptığı programda, geçen yıl olduğu gibi bu yılda, “Yenilenebilir Enerji”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Su Verimliliği” ve “Yeşil Binalar”, “Akıllı Ulaşım” ve “İleri Malzemeler” kategorilerindeki başvurular kabul ediliyor. Yarışmaya, bu kategorilerde faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin yanında, bu alanda yeni bir fikri olan, bir ürün geliştirmeye çalışan ve/veya geliştirdiği ürünü pazara ulaştırmaya çalışan tüm girişimciler, öğrenciler, araştırmacılar, uzmanlar ve akademisyenler başvurabiliyorlar.
Başvuru Aşaması ve Katılımcı Profili
Başvurula 5 Mayıs 2018‘e tarihine kadar kabul edilecek. TÜBİTAK’ın ev sahipliği ve liderliğiyle organize edilen panellerde projeler akademisyen, iş dünyası temsilcisi, yatırımcı ve seri girişimcilerden oluşan uzmanlar tarafından değerlendirilecek, programa devam etmeye uygun bulunan projeler seçilecek ve yarı finalistler 18 Haziran 2018 tarihinde ilan edilecek.
GCIP’ye başvuracakların en az iki kişiden oluşan bir takım kurması ve girişimci takım üyelerinden en az birisinin Türk vatandaşı olması ve/veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterlidir. GCIP 2014-2017 yıllarındaki programlarda para ödülü alan finalist takımlar ve üyeleri tekrar programa yarışmacı olarak başvuru yapamayacaklar. Ancak para ödülü kazanmayan tüm mezun ve katılımcılar tekrar başvuru yapabilirler.
Program Finali ve Ödüller
Program sonunda birinci seçilen takım 50.000 TL olan Ulusal Birincilik Ödülü’nü, ikinci seçilen takım 25.000 TL İkincilik Ödülü’nü ve üçüncü seçilen takım 15.000 TL Üçüncülük Ödülü’nü almaya ve ilk iki sırada yer alacak takımlarının birer üyeleri, Los Angeles’te gerçekleştirilecek Global Forum’da ülkemizi, program sponsorluğunda, projeleri ile temsil etmeye hak kazanacak. Aynı zamanda Global Forum’un sunduğu küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlar ile tanışma ve küresel platformda diğer ülke ekipleri ile yarışma fırsatını da yakalıyorlar.
Bunların dışında başarılı takımlara Bakanlık Özel Ödülü, Kadın Girişimci Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi Ödülü, Sürdürülebilirlik ve Başarılı Mezun Ödülü gibi ödüller bekliyor.