Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan girişimcilik yarışmalarından olan Big Bang Startup Challenge sahnesine çıkacak birbirinden iddialı 20 girişim belirlendi.
İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin düzenlediği etkinlik, 23 Kasım’da UNIQ İstanbul’da “etki” temasıyla hayatı etkileyecek girişimcileri, yatırımcı ve kurumsal şirketlerle buluşturacak. Geleceğin teknolojilerinin sahne alacağı bu görkemli etkinliğe katılmak için bağlantıdan kayıt olabilirsiniz.
Big Bang 2017 Top 20 Girişimleri
3DRubber, eklemeli üretim yöntemini kullanarak kauçuk burç üretimi gerçekleştirecek olan şirket, müşterilerine inovatif çözümler sunan, kauçuk parçalarda yaşanan ses ve gürültü problemine çözüm bulan, daha uzun ömürlü parçalar üreten, kauçuk burçlarda ağırlık azaltma çalışmaları gerçekleştirecek.
AxolotlBio: yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştiren girişimdir.
Bikoshu: ‘mahallende ne varsa Bikoshu kapında!’ sloganıyla yola çıkan e-ticaret şirketidir.
B-Preg: Otomotiv sektöründe araçların hafifletilmesine yönelik doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler geliştirmekte ve üretmektedir.
Compocket: Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım-yazılım projesidir.
Ecogear: Geliştirdiği hibrit cvt şanzıman sayesinde, üretilmiş ve üretilecek bütün araçları hibrit yapabilmektedir.
Eyedius: Görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunan bir yüksek teknoloji firmasıdır.
GmPLy: Interactive Video E-Learning Platform, SEM (Saas Enabled Marketplace) olarak B2B çalışacak bir interaktif video e-learning platformudur.
Hagelson: Atık ve fire halı geri dönüşümü ile otomotiv plastik hammadde üretimi sağlayan şirkettir.
Hootsumo: Topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulamadır.
Meta-lol: Dünyanın ve Türkiye’nin en çok oynanan e-spor oyunu olan League of Legends özelinde içerik üreten ve alanında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformu.
Nanomik: Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştirmektedir.
Physhome: Fizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir bir teknolojidir.
Porima: Üç boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri fonksiyonel olarak üretmeyi hedeflemektedir.
Rofoods Micro Market: Ofis katlarında 250’den fazla gıda ürününün self-servis konseptiyle müşterilere sunulduğu mikro marketlerin kurucusu ve işletmecisidir.
Scoutium: Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformudur.
Simularge: Mühendislik simülasyonu yazılımını ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunar.
Sports&Merits: Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi!
Telegrapher Labs: İçinde bulunduğu ortamın akustik yapısına göre olabilecek en doğru ve doğal sesi veren hoparlörler üretiyor.
TrakTS: Ağır hizmet aküleri için sülfat çözme özellikli batarya yönetim sistemidir.